Israëlische Paspoorten

Israëlische Paspoorten

Een Israëlisch reisdocument is geldig voor een maximale periode van 5 jaar wanneer het in het buitenland wordt uitgegeven.
Als uw reisdocument is uitgegeven voor een periode van 5 jaar, moet u het vernieuwen.
Als uw reisdocument is uitgegeven voor minder dan 5 jaar, kunt u het kosteloos met maximaal 5 jaar verlengen (onder voorbehoud van toekomstige wijzigingen).

Minderjarigen
Vereist persoonlijke aanwezigheid van zowel de minderjarige als een van zijn Israëlische ouders.
Let op: als de ouders van de minderjarige gescheiden zijn, is vernieuwing afhankelijk van de goedkeuring van beide ouders. Goedkeuring kan worden verleend door persoonlijke aanwezigheid van beide ouders, of door een ondertekende verklaring van de ouders die is geverifieerd door een notaris en gestempeld met een apostillestempel.

Het Israëlische paspoort is eigendom van de staat. Verlies/diefstal/vernietiging van het paspoort vereist de betaling van een hogere vergoeding.

Geschiedenis
De geboorteplaats van het Joodse volk is het Land van Israël (Eretz Yisrael). Daar werd een aanzienlijk deel van de lange geschiedenis van de natie afgespeeld, waarvan de eerste duizend jaar zijn vastgelegd in de Bijbel; daar werd haar culturele, religieuze en nationale identiteit gevormd; en daar is haar fysieke aanwezigheid door de eeuwen heen gehandhaafd, zelfs nadat de meerderheid in ballingschap werd gedwongen. Gedurende de vele jaren van verspreiding heeft het Joodse volk nooit zijn band met het land verbroken of vergeten. Met de oprichting van de staat Israël in 1948 werd de Joodse onafhankelijkheid, die 2.000 jaar eerder was verloren gegaan, hersteld.

Archeologie in Israël omvat het systematisch onderzoek van alle overblijfselen uit het verleden van het land - van de prehistorie tot het einde van het Ottomaanse bewind. De overvloed aan materiële overblijfselen is een bewijs van de vele culturen die hun stempel hebben gedrukt op het land.

Bovenal onthult archeologisch onderzoek duidelijk de historische band tussen het Joodse volk, de Bijbel en het Land van Israël, waarbij de overblijfselen van het culturele erfgoed van het Joodse volk in zijn thuisland worden blootgelegd. Deze zichtbare overblijfselen, begraven in de grond, vormen de fysieke link tussen het verleden, het heden en de toekomst van het Joodse volk in zijn land.

Deze ononderbroken keten van geschiedenis is te zien op locaties door het hele land. Jeruzalem, de hoofdstad van Israël, is het middelpunt geweest van uitgebreide archeologische activiteiten, waarbij overblijfselen van 5.000 jaar geschiedenis zijn blootgelegd.

Israëlisch paspoort in het buitenland

Visumvereisten voor Israëlische staatsburgers hebben betrekking op voorschriften met betrekking tot visa voor houders van Israëlische paspoorten. Per 9 oktober 2023 hadden Israëlische staatsburgers visumvrije toegang of visum bij aankomst tot 160 landen en gebieden, waarmee het Israëlische paspoort op de 23e plaats staat wat betreft reisvrijheid volgens de Global Passport Index 2023.

Visa Service Desk adviseert en assisteert bedrijven bij de aanvraag van een zakelijk visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact