Het aanvragen van een e-visum of een fysiek visum voor India

Sinds 2014 heeft India het e-visum geïntroduceerd voor reizigers die naar India afreizen voor zakelijke of toeristische doeleinden. Door dit elektronische visum hoeft u als Nederland paspoorthouder nu niet meer in persoon naar de ambassade toe, maar kan uw visum eenvoudig digitaal geregeld worden. U stuurt simpelweg een scan van uw pasfoto en uw paspoort naar ons toe en beantwoord enkele vragen in ons vragenformulier. Na uiterlijk 3 werkdagen ontvangt u van ons uw visum digitaal waarmee u voorbereid, met een fijn gevoel op reis kunt. Vul hierboven via onze visa wizard uw nationaliteit en visumtype in en vraag uw e-visum meteen aan.

 

Het visum voor India

India is een land met een rijke cultuur en is hierdoor zeer geliefd onder toeristen. Bovendien is India ook een land dat razendsnel aan het opkomen is. Veel Nederlandse bedrijven kiezen er daarom voor om ook zaken te doen in India. Reist u naar India toe? Dan heeft u in de meeste gevallen een visum nodig, ongeacht uw reisdoel. Welke vereisten er aan het visum voor India gesteld worden is wél afhankelijk van waarom u India bezoekt. Het aanvraagproces van een fysiek zaken- of toeristenvisumziet er heel anders uit dan de aanvraag van een e-visum. Het is belangrijk dat u aan alle vereisten van de visumaanvraag voldoet, anders kan de aanvraag geweigerd worden.

Vraagt u zich af wat een visum precies is? Niet alle Nederlandse paspoorthouders zijn het reizen met een visum gewend, binnen de Europese Unie heeft u als Nederlands paspoorthouder namelijk geen visum nodig. Zodra u naar een land buiten de EU afreist, is dit in de meeste gevallen anders. Het visum is een document dat aantoont dat u officieel toestemming heeft om het land in kwestie binnen te komen. Als u naar India wilt, dan moet u als Nederlands paspoorthouder eerst een visum aanvragen voor India. Om het visum te krijgen moet u aan allerlei vereisten voldoen. De vereisten voor een visum verschillen per land en u dient zich dus specifiek in de vereisten voor een visum voor India te verdiepen. Een visumaanvraag is voor de gemiddelde reiziger een spannend en ingewikkeld proces. Als u dit nooit eerder heeft gedaan, dan kan het u veel tijd kosten om het gehele proces goed te doorlopen. Dit kan bijvoorbeeld lastig zijn omdat de vereisten afhankelijk kunnen zijn van uw situatie.

Wilt u er zeker van zijn dat uw visumaanvraag vlot en soepel verloopt? Dan kunt u het aanvragen van het visum voor India het beste overlaten aan een gespecialiseerde partij. Bij Visa Service Desk kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen. Wij helpen u door het hele proces heen, zodat u er helemaal zeker van kunt zijn dat u aan alle vereisten voldoet. Wij zorgen ervoor dat u tijdens het proces geheel ontzorgd bent. Zo kunt u zich verheugen op de reis, zonder dat u tegen moeilijkheden aanloopt tijdens de aanvraag van het visum. Zelfs als u totaal geen kennis van het proces heeft, wordt het aanvragen van een visum erg eenvoudig met behulp van Visa Service Desk.

Een transparant proces

Als u voor Visa Service Desk kiest, dan kunt u er zeker van zijn dat het visum aanvragen voor India soepel verloopt. U hoeft zich hierdoor totaal geen zorgen te maken over uw reis naar India.Tijdens het proces houden wij u continu op de hoogte. Is een bepaald vereiste niet helemaal duidelijk of heeft u andere vragen over het visum voor India? Neemt u dan gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag.

Aanvragen van een e-visum: Hoe werkt het?

Het aanvragen van uw visum is heel simpel. Onderstaande uitleg gaat over een geprint visum in uw paspoort. Wij kunnen indien gewenst ook assisteren met de aanvraag van een e-visum voor India.

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken.
 • paper place stap 3  Stuur vervolgens de benodigde documenten digitaal naar ons op.
 • recycle stap 4  Wij verwerken de aanvraag voor u bij de Indiase ambassade.
 • passport stap 5  Vervolgens zorgen wij ervoor dat u het visum zo snel mogelijk ontvangt.

Vereisten voor een zakenvisum voor India voor Nederlandse paspoorthouders

India is een land dat steeds geliefder wordt onder Nederlandse bedrijven en ondernemers. Heeft u ook een e-visum voor India nodig? Dan is het belangrijk dat uw visumbenodigdheden helemaal in orde zijn. Bij een zakelijk bezoek aan India moet u aan meer vereisten voldoen dan wanneer u er op vakantie gaat. Bij Visa Service Desk helpen wij u, zodat u aan alle eisen kunt voldoen. Hieronder leest u de basisvereisten waar u aan moet voldoen als u een toeristen e-visum aan wilt vragen.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hieronder vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

 • Paspoort
 • Een kopie van het paspoort
 • 2 pasfoto’s van 5 bij 5 cm
 • Een origineel visumaanvraag, ondertekend met 2 handtekeningen
 • Een origineel ondertekende declaration
 • Uitnodigingsbrief
 • Werkgeversverklaring
 • Bedrijfsregistratie
 • Indiase oprichtingsakte

Wilt u graag meer informatie over de bovenstaande vereisten? Dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Hoe de vereisten verzorgd moeten worden, kunnen per situatie verschillen. Onze specialisten hebben een ruime ervaring met visa en helpen u graag met het verzorgen van de vereisten voor het visum.

Voorbeelden van Visa Service Desk dienstverleningen op maat

 • Uw visumaanvraag wordt snel voltooid

  Vindt u het belangrijk dat u snel een visum voor India ontvangt? Dan is het belangrijk dat er aan alle vereisten voor het visum wordt voldaan. Doordat wij u veel werk uit handen nemen, kunt u er zeker van zijn dat de aanvraag soepel verloopt. U krijgt een duidelijk stappenplan, zodat u weet welke documenten wij van u moeten ontvangen. Hierna verzorgen wij de aanvraag voor uw visum. De aanvraag wordt snel opgestuurd door Visa Service Desk, waardoor u het visum hoogstwaarschijnlijk al binnen enkele dagen ontvangt. Uiteraard zijn wij hierbij ook afhankelijk van hoe lang de verwerking van de aanvraag duurt. Zodra de aanvraag verwerkt is, brengen wij u zo snel mogelijk op de hoogte. Het gehele proces verloopt dus een stuk sneller als u gebruik maakt van onze diensten.

 • De juiste aanpak

  Bij Visa Service Desk kennen wij de vereisten die aan verschillende visa gesteld worden. Ook voor het aanvragen van een visum in India bent u bij ons aan het juiste adres. Doordat wij bekend zijn met het proces, begeleiden wij u moeiteloos door het hele proces heen. Het resultaat hiervan is dat u aan de vereisten voldoet en probleemloos naar India kunt afreizen. Loopt u tegen bepaalde problemen aan? Dan zijn onze specialisten altijd bereid om u te helpen. Bij ons krijgt u een aanpak op maat. Wij houden rekening met uw specifieke situatie tijdens het verzorgen van de aanvraag. Verzorgt u bepaalde onderdelen van de aanvraag liever zelf? Dan is dit uiteraard ook een mogelijkheid, u bepaalt zelf hoeveel hulp u nodig heeft bij uw visumaanvraag.

 • Wij helpen u door het gehele proces heen

  Het aanvragen van een visum voor India kan vrij ingewikkeld zijn voor iemand die hier geen ervaring mee heeft. Zo moet u bijvoorbeeld biometrische gegevens afstaan als u naar India reist. Bij Visa Service Desk kunnen wij u helpen met het inplannen van een afspraak voor het afstaan van uw biometrische data. Heeft u bijvoorbeeld nog geen pasfoto’s die aan de vereisten voldoen? Dan kunnen wij u ook helpen met het verzorgen hiervan via onze Pasfoto Service. Wij helpen u door het hele proces heen en zorgen ervoor dat u tijdens het proces volledig ontzorgd bent. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het aanvragen van een visum als u dit via Visa Service Desk doet.

 • Wij nemen u zoveel mogelijk werk uit handen

  Bij een visumaanvraag zult u altijd gegevens moeten afstaan. Dit betekent echter niet dat u de gehele aanvraag zelf moet verzorgen. Wij begeleiden u niet alleen tijdens het proces, maar daarnaast nemen wij u ook zoveel mogelijk werk uit handen. Onze specialisten kunnen het visumaanvraagformulier bijvoorbeeld voor u invullen. Bij Visa Service Desk werken wij overigens met zoveel mogelijk automatische processen, waardoor u niet continu bezig bent met het invullen van PDF documenten. Dit is één van de redenen waarom een visumaanvraag zoveel sneller verloopt als u voor Visa Service Desk kiest. Wij vragen uw gegevens slechts één keer op in plaats van meerdere keren per aanvraag, waardoor u veel tijd en moeite bespaart. Als u de visumaanvraag via onze specialisten laat verlopen, dan krijgt u de beste uitgebreide service voor de laagste prijs.

Vereisten voor een toeristenvisum

Voor een toeristenvisum worden andere eisen gesteld dan voor een zakenvisum. Als u op vakantie gaat in India, hoeft u aan minder vereisten te voldoen dan bij een zakelijk bezoek. Hieronder leest u aan welke vereisten u wel moet doen om voor een visum in aanmerking te komen.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hieronder vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

 • Paspoort
 • Een kopie van het paspoort
 • 2 pasfoto’s van 5 bij 5 cm
 • Een origineel visumaanvraag, ondertekend met 2 handtekeningen
 • Een origineel ondertekende declaration

De vereisten waar u aan moet voldoen verschillen per situatie. Wij raden u daarom aan om een online aanvraag aan te maken op onze website om zo te zien wat de exacte vereisten zijn voor uw situatie.

visum aanvragen india

Visa Service Desk adviseert en assisteert bedrijven bij de aanvraag van een zakelijk visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact