Het aanvragen van een visum voor Rusland

Een aanvraag op maat

Kiest u voor Visa Service Desk? Dan helpen wij u van begin tot eind door het proces heen. Op deze manier weet u aan welke vereisten u moet voldoen en kunt u er zeker van zijn dat het proces goed verloopt. Is uw situatie net iets anders of komt u ergens niet uit? Dan staat het personeel van Visa Service Desk voor u klaar. Wij doen een aanvraag op maat en controleren voor u of u aan alle vereisten voldoet. Hierdoor voorkomt u dat uw visumaanvraag aankomt bij de ambassade zonder dat de aanvraag aan de vereisten voldoet. Bij Visa Service Desk zorgen wij ervoor dat u zich geen enkele zorgen hoeft te maken over uw reis. Heeft u nog vragen over uw visumaanvraag of over de diensten van Visa Service Desk? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag.

Hoe werkt het?

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken.
 • paper place stap 3  Stuur vervolgens de benodigde documenten naar ons op.
 • recycle stap 4  Wij verwerken de aanvraag voor u bij de Russische ambassade.
 • passport stap 5  Wij zorgen ervoor dat u het zakenvisum vervolgens zo snel mogelijk ontvangt.

Vereisten voor een zakenvisum voor Rusland voor Nederlandse paspoorthouders

Bent u in het bezit van een Nederlands paspoort en wilt u een zakenvisum aanvragen voor Rusland? Dan moet u aan een aantal vereisten voldoen. Hieronder leest u precies welke vereisten dit zijn, zodat u probleemloos een zakenvisum kunt aanvragen.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hieronder vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

 • Paspoort
 • Een ondertekend visumaanvraagformulier
 • Een pasfoto van 3 bij 4 cm
 • Uitnodigingsbrief
 • Verzekeringsverklaring

Hierboven leest u de vereisten waar een visum voor Rusland over het algemeen aan moet voldoen. De vereisten die in uw situatie van toepassing zijn, kunnen verschillen van de vereisten hierboven. Bent u benieuwd naar hoe u de vereisten moet verzorgen? Dan kunnen de specialisten van Visa Service Desk u hierbij helpen. Dankzij onze ruime ervaring met visa, weten wij exact aan welke vereisten uw visumaanvraag voor Rusland moet voldoen. Bij ons krijgt u advies op maat. Maak nu nog een online aanvraag aan op onze website om te zien welke vereisten voor u van toepassing zijn.

Het aanvragen van een zakenvisum voor Rusland

Wilt u op zakenreis naar Rusland? Dan is het belangrijk dat u een zakenvisum voor Rusland aanvraagt. U heeft in de meeste gevallen namelijk een zakenvisum nodig als u in Rusland wilt verblijven. Alleen als u voor een overstap in Rusland moet zijn, mag u tijdelijk in Rusland verblijven zonder visum. In dit geval bent u echter niet toegestaan om de internationale terminal van het vliegveld te verlaten. Tevens is er een visum nodig als u op doorreis bent naar Kazachstan of Wit-Rusland. Bovendien mag er in dit geval slechts 24 uur tussen uw aankomst en vertrek zitten. Controleer altijd met de airline waarmee u vliegt of er wel of niet een visum vereist is.

Het zakenvisum is een document waarmee u aan kunt tonen dat u officiële toestemming heeft om een land in te reizen en zaken te doen. Terwijl u binnen de EU als Nederlands paspoorthouder geen visum nodig heeft om te reizen, is dit voor landen buiten de EU vaak anders. Zo heeft u voor Rusland bijvoorbeeld een zakenvisum nodig. De meeste mensen vinden een visum aanvragen voor Rusland erg lastig. De uitnodigingen zijn bijvoorbeeld vaak in de Russische taal opgesteld. Daarnaast stelt het consulaat zeer specifieke eisen aan de visum benodigdheden. Als u nog nooit eerder een zakenvisum heeft moeten aanvragen, dan kan een zakelijke visumaanvraag vrij ingewikkeld zijn. Overigens verschillen de vereisten voor een visum per land. Wilt u er zeker van zijn dat uw visumaanvraag voor Rusland goed verloopt, maar weet u niet goed hoe u een aanvraag doet? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken, bij Visa Service Desk kunnen wij u helpen met het aanvragen van een zakenvisum voor Rusland. Door uw zakelijke visumaanvraag via ons te laten verlopen, kunt u er zeker van zijn dat de aanvraag zo efficiënt mogelijk verwerkt wordt. Heeft u nog nooit een zakenvisum moeten aanvragen en weet u niet wat hierbij komt kijken? Geen probleem, Visa Service Desk staat voor u klaar en zorgt ervoor dat de aanvraag aan alle eisen voldoet. Onze specialisten helpen u door het proces heen, waardoor u het zakenvisum zonder problemen kunt aanvragen.

Voorbeelden van Visa Service Desk dienstverleningen op maat

 • Voorbeelden van Visa Service Desk dienstverleningen op maat

  Het aanvragen van een zakenvisum voor Rusland kan ingewikkeld zijn als u alle vereisten leest. Bij Visa Service Desk nemen wij echter zoveel mogelijk werk bij u uit handen. Hierdoor hoeft u alleen nog maar het stappenplan op onze website te volgen. Wij zorgen er vervolgens voor dat de aanvraag soepel verloopt. Zolang u ons stappenplan volgt, hoeft u zich verder nergens zorgen over te maken. Heeft u toch nog vragen over bepaalde vereisten waar u aan moet voldoen voor het zakenvisum? Dan kunt u deze altijd aan een van onze specialisten stellen. Onze specialisten hebben een ruime ervaring met visa en legalisatie, waardoor wij u als beste kunnen helpen.

 • Een veilige keuze

  Bij Visa Service Desk vinden wij uw privacy erg belangrijk. Wij houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De gegevens die wij van u ontvangen gebruiken wij alleen voor de aanvraag van het visum. Bovendien vragen wij alleen om de gegevens die wij echt van u nodig hebben. Belangrijke gegevens die u digitaal naar ons verstuurd worden versleuteld. U kunt erop vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met uw gegevens en deze goed beschermen. Visa Service Desk is dus een veilige keuze. Als u er zeker van wilt zijn dat uw gegevens goed beschermd worden, dan kunt u het beste voor Visa Service Desk kiezen.

 • Het juiste advies

  Op onze website leest u precies wat u moet doen om ervoor te zorgen dat uw zakelijke visumaanvraag soepel verloopt. Het kan zo zijn dat uw aanvraag er net iets anders uit dient te zien. Dit is bijvoorbeeld het geval als u voor 1991 in de voormalige Sovjet Unie bent geboren. In dit geval heeft u namelijk een aantal aanvullende documenten nodig. Ook in dergelijke gevallen staan wij bij Visa Service Desk voor u klaar. Wij geven u advies op maat, waardoor u aan alle eisen voldoet. Indien u een specifiek verzoek heeft of twijfelt over het correcte visum type dan helpen wij u graag verder. Wij zijn bekend met alle verschillende mogelijkheden en kunnen u hierdoor als beste informeren. Bovendien zijn wij altijd bereid om u te informeren over het aanvragen van een visum.

 • Een snelle aanvraag

  Wilt u een zakenvisum aanvragen voor Rusland en is het belangrijk dat u het visum zo snel mogelijk heeft? Bij Visa Service Desk werken wij bijzonder snel. Wij zorgen ervoor dat u het visum zo snel mogelijk krijgt. Uiteraard zijn wij wel afhankelijk van de verwerkingstijden van de Russische ambassade. Indien er sprake is van spoed, dan kunt u het beste een spoedaanvraag doen. Wees u zich er wel van bewust dat u ook moet aantonen dat er daadwerkelijk sprake is van urgentie. Vraagt u zich af of u een spoedaanvraag kunt aanvragen? Dan kijken wij graag voor u of u hiervoor in aanmerking komt of niet.

Visa Service Desk adviseert en assisteert bedrijven bij de aanvraag van een zakelijk visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact