FAQ

1. Visum

Wat is een visum?

Een visum is een document waarmee je binnen een specifieke periode in een land aanwezig mag zijn, voor een op het visum aangegeven reisdoel. Een visum wordt in de meeste gevallen afgegeven na het aanvragen hiervan bij de desbetreffende ambassade in het land waar de reiziger vandaan komt. Sommige visa zijn bij aankomst of als elektronische variant aan te vragen, lees hier meer over bij de uitleg van het e-visum.

Tijdens de gehele loop van uw aanvraag kunt u via uw portal op onze website de huidige status checken door in te loggen en naar uw checklist te gaan.


Er zijn een aantal verschillende visumtypes afhankelijk van de reden van uw reis en het land dat u wenst te bezoeken.

De meest voorkomende visumtypes zijn:

•    Zaken / Zaken elektronisch

•    Toerisme / Toerisme elektronisch

•    Transit (doorreis)

•    Werk of Tijdelijk Werk

•    Conferentie

•    Familie Bezoek

•    Studie

•    Medisch

•    Journalist


Inklappen

Hoe lang is mijn visum geldig?

De geldigheid van uw visum hangt af van de regels die gelden voor het land dat u wilt bezoeken. Het verschilt ook per land hoe lang uw visum geldig is. De meeste landen geven een visum af dat geldig is en gebruikt mag worden voor een bepaalde periode en waarmee u vanaf de dag dat u in reist een (andere) bepaalde periode in dat land mag verblijven. Uw visum kan bijvoorbeeld geldig zijn voor 3 maanden, en vanaf de dag dat u in reist mag u uiterlijke 30 dagen in het land verblijven.

Wat is het verschil tussen visumgeldigheid en verblijfsduur?

De visumgeldigheid geeft aan wanneer uw visum verloopt. De verblijfsduur geeft aan hoe lang u maximaal in een land mag verblijven per in reis.

Wat is de uiterlijke retourdatum?

De uiterlijke retourdatum die u opgeeft als u uw aanvraag via onze website start is de uiterlijke datum dat u uw paspoort met daarin uw aangevraagde visum weer in bezit wilt hebben. Bij een elektronische visum aanvraag is deze datum wanneer u het document of de bevestiging van uw elektronische aanvraag weer in bezit wilt hebben. 

Deze datum is zeer belangrijk en Visa Service Desk houd deze datum aan voor alle beslissingen die van toepassing zijn voor uw aanvraag. Let op, het aantal procedure dagen die nodig zijn voor de ambassade om uw aanvraag te verwerken is niet de totale tijd van de gehele aanvraag. Hou ook rekening met eventuele verzendingstijd, zowel naar Visa Service Desk als terug naar u, tijd voor Visa Service Desk om uw aanvraag te controleren en bij sommige ambassades, wachttijd voor het inplannen van een consulaire of biometrische afspraak.


Wat is een Single, Double of Multiple entry?

Een Single Entry is 1 in-reis. Dit betekent dat u het land 1 keer mag betreden en verlaten.
Een Double Entry zijn 2 inreizen. Dit betekent dat u het land 2 keer mag betreden en verlaten.
Een Multiple Entry zijn 3 of meer inreizen. Dit betekent dat u 3 of meer keren het land mag betreden en verlaten.

Kan ik ook een visum krijgen bij aankomst?

In sommige gevallen is een visum bij aankomst verkrijgbaar. Er is echter geen garantie dat u dit ook daadwerkelijk krijgt en daarom raad Visa Service Desk u ook aan uw visum van tevoren te regelen. 

Indien u wel voor deze optie kiest, ga dan altijd bij uw luchtvaartmaatschappij na of u in mag checken zonder visum.

2. E-visum

Wat is een e-visum?

Een e-visum is een officieel document, online afgegeven door de Immigratiedienst van het desbetreffende land. Dit document ontvangt u digitaal en moet u uitgeprint meenemen op reis. Wanneer aangekomen moet u dit document laten zien bij de daarvoor bedoelde controlepost, bijvoorbeeld op het vliegveld aan een douanier. Let wel, niet alle landen hebben de optie om een elektronisch visum aan te vragen.

Een ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) is een elektronische aanvraag die kan worden ingediend als u daarvoor in aanmerking komt. Hiermee mag u Verenigde Staten inreizen voor toeristische en zakelijke doeleinden. Het visum is geldig voor 2 jaar en is gekoppeld aan het paspoort waar u het mee aanvraagt. Indien uw paspoort eerder verloopt of wordt vervangen, dan is de ESTA die daaraan is gekoppeld niet meer te geldig en moet u een nieuwe aanvragen op uw huidige (nieuwe) paspoort. Met een ESTA mag u per bezoek maximaal 90 dagen in het land verblijven. 

U heeft voor een ESTA aanvraag een e-paspoort nodig. U herkent een e-paspoort aan het logo op de kaft van uw paspoort 
De volgende nationaliteiten mogen een ESTA aanvragen:

Andorra

IJsland

Polen

Australië

Ierland

Portugal

België

Italië

San Marino

Brunei

Japan

Singapore

Chili

Letland

Slowakije

Denemarken

Liechtenstein

Slovenië

Duitsland

Luxemburg

Spanje

Estland

Malta

Tsjechië

Finland

Monaco

Taiwan

Frankrijk

Nederland

Zuid-Korea

Griekenland

Nieuw-Zeeland

Zweden

Groot Brittannië

Noorwegen

Zwitserland

Hongarije

Oostenrijk

 


Inklappen

Wat is een Australië eVisitor visum?

Een eVisitor visum is een nieuw reis-visum beschikbaar voor reizigers met een paspoort uit landen die lid zijn van de Europese Unie. Hiermee mag u Australië inreizen voor toeristische en zakelijke doeleinden. Het visum is geldig voor 1 jaar en is gekoppeld aan het paspoort waar u het mee aanvraagt. Indien uw paspoort eerder verloopt of wordt vervangen, dan is de eVisitor die daaraan is gekoppeld niet meer te geldig en moet u een nieuwe aanvragen op uw huidige (nieuwe) paspoort. Met een eVisitor mag u per bezoek maximaal 90 dagen in het land verblijven. 

U hebt voor een eVisitor aanvraag een e-paspoort nodig. U herkent een e-paspoort aan het logo op de kaft.
 De volgende nationaliteiten mogen een eVisitor aanvragen:
 

België

Ierland

Portugal

Bulgarije

Italië

Roemenië

Cyprus

Kroatië

San Marino

Denemarken

Litouwen

Slowakije

Duitsland

Liechtenstein

Slovenië

Estland

Luxemburg

Spanje

Finland

Malta

Tsjechië

Frankrijk

Monaco

Vaticaan Stad

Griekenland

Nederland

Zweden

Groot Brittannië

Noorwegen

Zwitserland

Hongarije

Oostenrijk

 

IJsland

Polen

 


Wat is de ETA?

De ETA (Electronic Travel Authority) is de naam die is gegeven aan het meest gebruikte toeristische visum van Australië. De ETA is geldig voor 1 jaar en is gekoppeld aan het paspoort waar u het mee aanvraagt. Indien uw paspoort eerder verloopt of wordt vervangen, dan is de eVisitor die daaraan is gekoppeld niet meer te geldig en moet u een nieuwe aanvragen op uw huidige (nieuwe) paspoort. Met een eVisitor mag u per bezoek maximaal 90 dagen in het land verblijven. 

U hebt voor een eVisitor aanvraag een e-paspoort nodig. U herkent een e-paspoort aan het logo op de kaft. De volgende nationaliteiten mogen een ETA aanvragen:

Brunei

Japan

Zuid-Korea

Canada

Maleisië

Verenigde Staten

Hongkong

Singapore

 


Ook mogen reizigers uit landen die aangesloten zijn bij het Schengenverdrag een ETA aanvragen:

België

Letland

Portugal

Denemarken

Liechtenstein

Slowakije

Estland

Litouwen

Slovenië

Finland

Luxemburg

Spanje

Frankrijk

Malta

Tsjechië

Griekenland

Nederland

Zweden

Hongarije

Noorwegen

Zwitserland

IJsland

Oostenrijk

 

Italië

Polen

 


3. Documentatie

Zijn er uitzonderingen voor pasfoto afmetingen of is een standaard Nederlandse pasfoto altijd goed?

Een standaard Nederlandse pasfoto (35x45mm) is niet altijd goed. Sommige Ambassades zijn extra streng op de achtergrond van de foto, bepaalde kleding en accessoires zoals brillen of sieraden. Ook kunnen de afmetingen van de foto afwijken van het standaard formaat. Lees daarom altijd goed de vereisten voor uw visumaanvraag na. Voorbeelden hiervan zijn de foto vereisten van Rusland en India.

In de checklist van uw aanvraag staan alle foto vereisten duidelijk aangegeven.


Met onze Foto Service zorgt Visa Service Desk dat het juiste aantal foto’s die voldoen aan alle eisen aan uw aanvraag worden toegevoegd.

De in-reis datum is de datum van de dag wanneer u in het land van bestemming aankomt. 
De uitreis datum is de datum van de dag dat u het land van bestemming verlaat.

Inklappen

Moet ik mijn ticket al boeken voordat ik mijn visum aanvraag?

Wanneer één van de vereisten is dat u uw vluchtreservering moet aanleveren dan moet u inderdaad al een vlucht hebben geboekt. 

Wat gebeurt er als ik niet alle documenten kan bemachtigen?

Wij proberen uw aanvraag zo goed mogelijk in te dienen. In het geval dat u een vereist document echt niet kunt aanleveren kunnen we uw aanvraag met een vervangend document of zonder het vereiste document proberen in te dienen. Dit verhoogd wel de kans op een afwijzing van uw aanvraag.

Wat is een originele handtekening?

Een originele handtekening is een handtekening met pen gezet op papier. Geen kopie, geen digitale handtekening. Wanneer er bijvoorbeeld wordt gevraagd om een origineel ondertekend visumaanvraagformulier, dan wordt het formulier (digitaal) ingevuld, uitgeprint en dat formulier wordt dan met een pen ondertekent. Dit document ontvangen wij dan voor uw aanvraag en kunnen we indienen bij een Ambassade of Consulaat.

Laten jullie het weten als mijn spullen binnen zijn?

Indien u bij ons een basis-aanvraag start kunt u de status van uw aanvraag volgen via uw Persoonlijke Portal op onze website. Uiteraard kunt u ook altijd even informeren per telefoon of email om te kijken of alles goed is aangekomen.

Heeft u een Premium aanvraag gestart, dan houden we u elke stap van de procedure op de hoogte en ontvangt u regelmatig updates over de huidige stand van zaken.

Wat moet er in de documenten staan?

De documenten voor uw visumaanvraag moeten bepaalde gegevens bevatten, of aan bepaalde eisen voldoen die de Ambassade of het Consulaat heeft vastgesteld. Denk aan, uw paspoort dat onbeschadigd moet zijn en een lege pagina moet bevatten, een pasfoto met specifieke afmetingen of een werkgeversverklaring waarin uw volledige naam en paspoortnummer staan. Al deze vereisten staan onder Visumbenodigdheden op onze website en als u al een bestelling heeft geplaatst in de Checklist in uw Persoonlijke Portal.

4. Paspoort

Waarom plakken jullie een Visa Service Desk sticker op mijn paspoort?

Het plaatsen van een Visa Service Desk sticker op uw paspoort is vereist door de Ambassades. Dit maakt het gemakkelijker voor de Ambassade om te zien welke paspoorten bij welke ingediende aanvraag hoort. Ook handig is dat mocht u uw paspoort kwijtraken de kans groter is dat wij u kunnen helpen uw paspoort terug te krijgen. We gebruiken stickers die makkelijk te verwijderen zijn wanneer u uw paspoort terug ontvangt. Mocht u willen dat dit al gebeurt voordat we uw paspoort terugsturen, laat het ons dan gerust weten. 

De informatiepagina van uw paspoort is de pagina waar uw persoonsgegevens op staan aangegeven. Indien u wordt gevraagd om een kopie van uw paspoort dan wordt deze informatiepagina bedoeld.

Op deze informatiepagina staat in de paspoorten van de meeste nationaliteiten de volledige naam, geboortedatum en plaats aangegeven, samen met een foto. Ook wordt hier het paspoortnummer en de ingang en verloopdata van het paspoort aangegeven.

Let op dat de handtekening in uw paspoort overeen moet komen met de handtekening die u op formulieren plaatst.

Let op dat als uw volledige naam in uw formulieren de zwart-dik gedrukte naam in uw paspoort is, niet uw getrouwde naam die er eventueel bij staat. Twijfelt u, kijk dan in de onderste 2 regels op uw informatiepagina, zo moet u uw naam precies gebruiken.

Let op, in Nederlandse paspoortnummer staat nooit de letter O. Wanneer er een rondje in staat is het altijd het cijfer 0.


Inklappen

Wat is een lege visumpagina?

In uw paspoort zitten een aantal pagina’s, deze pagina’s zijn genummerd. Dit zijn de visumpagina’s en deze zijn bedoeld voor het plaatsen van een visum of stempel als u een land in of uit reist. De meeste Ambassades willen dat er voor een visumaanvraag lege 2 pagina’s beschikbaar zijn. Één voor het plaatsen van het visum, een één pagina er tegenover voor de stempels.

Wat is het verschil tussen een paspoort en identiteitskaart?

Een Nederlandse Identiteitskaart is als reisdocument geldig binnen de EU, de EER, Monaco, San Marino, Turkije en Zwitserland. Een paspoort is wereldwijd geldig als reisdocument. 

Klik hier om meer te lezen over het verschil identiteitskaart en paspoort op de website van de rijksoverheid.


Ik heb geen Nederlands paspoort, kan ik bij Visa Service Desk dan ook mijn visum aanvragen?

In veel gevallen kunnen wij u helpen wanneer u geen Nederlands paspoort heeft, afhankelijk van de regels van de Ambassade of het Consulaat. Algemeen wordt door Ambassades en Consulaten gehanteerd; als u in Nederland woonachtig bent, in Nederland werkt of de Nederlandse nationaliteit draagt, mag u in Nederland uw visum aanvragen. 

Mag ik mijn paspoort wel aan jullie opsturen?

Ja, dat mag. Wanneer het nodig is mag u uw paspoort aan een 3e partij opsturen. Aangezien wij voor u uw visumaanvraag indienen, en dit visum in uw paspoort wordt geplaatst, is het nodig uw originele paspoort te ontvangen.

Kan de foto in mijn paspoort gebruikt worden voor mijn aanvraag?

In veel gevallen is de foto in uw paspoort niet van goede kwaliteit en is het niet aan te raden deze te gebruiken voor uw visumaanvraag, het is meer een noodoplossing. Zeker niet als u bedenkt dat het vrij simpel is om met een (mobiele) camera zelf een foto te maken en deze naar ons te sturen. Met onze Foto Service bewerken we uw foto en printen wij het juiste aantal in het juiste formaat uit voor uw aanvraag.

Waarom moet ik mijn originele paspoort opsturen, is een kopie niet voldoende?

Alle standaard visumaanvragen bij Ambassades en Consulaten worden als sticker of papier vastgemaakt aan een visum pagina in uw paspoort. Deze zullen wij dus origineel van u moeten ontvangen.

Indien u een e-visum aanvraagt hebben wij hier niet uw originele paspoort voor nodig maar is een kopie voldoende. Voor een e-visum kunt u deze kopie ook digitaal naar ons versturen via onze website.


5. Persoonlijke Portal

Ik wil mijn documenten uploaden of een vragenlijst invullen via mijn persoonlijke portal, hoe doe ik dit?

Heeft u een service bij ons waar u uw benodigdheden kunt uploaden dan kan dit door in te loggen op de Visa Service Desk website en naar de checklist toe te gaan. Wanneer u in de checklist bent ziet u alle benodigdheden staan met daarachter “Document Uploaden”. Klik daarop en klik op “Browse”. Nu kunt u het juiste bestand kiezen van uw computer en klikt u op opslaan. Wij ontvangen dan van u het document wat u heeft opgeslagen. Mocht u een verkeerde bestand hebben geüpload of een nieuw bestand willen uploaden, geen probleem, u kunt zo vaak een bestand uploaden als nodig is.

Wilt u geen bestand uploaden maar een vragenlijst invullen? Dat kan ook in de checklist door te klikken op “Invullen”. U komt dan in een online vragenlijst op onze website en kunt daarin alle vragen beantwoorden. Zodra u onderaan op “Opslaan” klikt krijgt Visa Service Desk uw vragenlijst binnen. U kunt deze vragenlijst zo vaak ingaan en opslaan als nodig is en hoeft deze dus niet in één keer in te vullen.


Indien u uw wachtwoord bent vergeten kunt u deze opnieuw aanmaken door de Visa Service Desk website te bezoeken, rechtsboven te klikken op “inloggen” en daarna klikt u op “wachtwoord vergeten”. U kunt daarna het email adres invoeren van uw account waarna u naar dat email adres een link krijgt toegestuurd om een nieuw wachtwoord aan te maken. Nu kunt u weer inloggen en aan de slag in uw persoonlijke portal.

Inklappen

Wat is mijn Persoonlijke Portal op de Visa Service Desk website?

Nadat u bij ons een bestelling heeft geplaatst en een wachtwoord heeft aangemaakt kunt u inloggen en in uw persoonlijke portal. Hier kunt u uw contactgegevens, reizigersgegevens en adresgegevens zien. Tevens kunt u van afgeronde aanvragen uw factuur inzien en downloaden.

Naast de gegevens kunt u bij de checklist van uw aanvraag. In deze checklist staan alle benodigdheden van uw visumaanvraag en de vereisten waar deze aan moeten voldoen. Indien u een product of service bij ons afneemt waarbij u een document naar ons kan uploaden doet u dat ook in deze checklist. 


6. Legalisatie

Wat is een legalisatie?

Het verkrijgen van een legalisatie is een procedure waarin de handtekening op een document wordt erkent door een officieel erkende instantie zodat het document gebruikt kan worden in een ander land dan het land waarin het document is afgegeven. 

Een Apostille stempel is een vorm van authenticatie die aan een document kan worden toegevoegd waarmee dat document in een land dat aangesloten is bij het Apostilleverdrag kan worden gebruikt. Apostille stempels worden doorgaans gevraagd door buitenlandse autoriteiten en organisaties om een document te kunnen beschouwen als legitiem.

Inklappen

Waarom moet mijn document gelegaliseerd worden?

Documenten dienen gelegaliseerd te worden zodat ze erkent kunnen worden als ècht document door instanties en organisaties in landen anders dan waar het document is afgegeven.

Welke type documenten kunnen gelegaliseerd worden?

Bijna alle documenten kunnen gelegaliseerd worden. De meeste voorkomende documenten zijn:

•    Diploma

•    Medische Verklaring

•    Geboorteakte / Huwelijksakte 

•    Verklaring omtrent Gedrag

•    Certificaat van Oorsprong

•    Factuur

•    Volmacht

•    Gezondheidscertificaat

•    GMP Certificaat

•    Statuten

•    CPP Certificaat

•    Oprichtingsakte 

•    Veterinair Certificaat 

•    Woonplaatsverklaring 


Mijn document moet worden vertaald voor/na de legalisatie, kan Visa Service Desk daarmee assisteren?

Jazeker, Visa Service Desk biedt ook assistentie aan bij het vertalen van documenten. Ook zullen wij tijdens uw legaliseringsaanvraag bekijken of uw documentatie moet worden vertaald. 

Wat zijn de stappen tijdens het legaliseren van documenten?

Het proces kan per land waarvoor de documenten bestemd zijn of het soort document verschillen.

Een document kan bij één of meerdere instanties moeten worden ingediend voor een legalisering. Voorbeelden hiervan zijn een Notaris, een Ambassade, de Rechtbank, de Kamer van Koophandel of een Ministerie. 


7. Aanvraag

Wat is er nodig voor mijn visumaanvraag?

De benodigdheden voor uw visumaanvraag zijn per land en visumtype verschillend. De vereisten zijn op onze website te vinden. Per land en visumtype kunt u vinden welke documenten u nodig hebt en wat de vereisten zijn van dat document. In de meeste gevallen moet u uw paspoort en een vragenformulier met daarop een pasfoto aanleveren. Vaak wordt er ook gevraagd om te laten zien wat uw reisdoel is en dat u het bezoek kan bekostigen. Daarbij wordt er ook vaak gevraagd om te laten zien hoe u reist, en waar u verblijft. 

Een visumaanvraag kan lastig zijn en veel tijd in beslag nemen. Met onze service bent u van alle gemakken voorzien. 

Alle vereisten van uw aanvraag worden nauwkeurig gecontroleerd waarmee Visa Service Desk de kans op afwijzing sterk wordt verminderd en u geen tijd verliest.

•    Uw aanvraag wordt ingediend en voor u opgehaald bij de ambassade/officiële instantie

•    We staan voor u klaar om telefonisch of per email al uw vragen te beantwoorden

•    In uw persoonlijke portal heeft u toegang tot al uw vereisten, een handige checklist en de status van uw aanvraag

•    We houden uw deadline strak in de gaten en bespreken samen alle mogelijkheden 

•    Uw aanvraag wordt grondig gecontroleerd voordat deze wordt ingediend


Naast deze service zijn er een tal van extra services waarmee we nog meer voor uw aanvraag uit handen kunnen nemen.


Inklappen

Kan mijn visumaanvraag geweigerd worden?

Ja, uw visumaanvraag kan door de ambassade of Consulaat geweigerd worden. Dit kan zijn vanwege meerdere redenen, de meest voorkomende reden is documentatie die niet volledig doet aan de vereisten. Een ambassade of Consulaat is echter niet verplicht u te melden waarom uw aanvraag is afgewezen. Ook dit is een reden om Visa Service Desk te gebruiken voor uw visumaanvraag, zo minimaliseert u de kans op afwijzing.

Hoe lang duurt mijn visumaanvraag?

De procedure tijd van een visumaanvraag hangt af van het aantal (werk)dagen die de Ambassade of het Consulaat daarvoor heeft ingesteld. Sommige Ambassades en Consulaten hebben spoedprocedures met daarbij komende extra Consulaire Kosten. De procedure tijd(en) en kosten staan tijdens het aanmaken van een order op onze website altijd duidelijk aangegeven. 

Een aangegeven proceduretijd van een Ambassade of Consulaat is een richtlijn. Hoewel deze in de meeste gevallen wordt gehanteerd reserveert een Ambassade of Consulaat altijd het recht om langer te doen over het behandelen van uw aanvraag.


Ik ga met meerdere mensen op reis en/of naar meerdere bestemmingen, moet ik ook meerdere bestellingen plaatsen?

U kunt in ons systeem per bestelling maximaal 4 bestemmingen voor 5 personen kiezen. Indien u meer reizigers of bestemmingen heeft zult u 2 of meer bestellingen moeten plaatsen. Dit brengt overigens geen extra kosten met zich mee, de prijs per reiziger blijft hetzelfde.

Hoe lang van tevoren moet ik mijn visum aanvragen?

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden. 

•    Wanneer heb ik het visum nodig

•    Wat is de proceduretijd van mijn visumaanvraag

•    Hoe lang heb ik nodig om de vereisten te verzamelen

•    Heb ik mijn paspoort nodig voor andere redenen

•    Zijn er documenten die maar voor bepaalde tijd geldig zijn

•    Hoe lang voor mijn reis laat de Ambassade of het Consulaat toe dat ik mijn aanvraag start

•    Hoe lang is het visum geldig

Vraag uw visum aan in de periode die de Ambassade of het Consulaat toestaat en het visum geldig is, in de meeste gevallen is dit tussen de 1 en 3 maanden. Hou rekening met hoe lang u denkt nodig te hebben om alles te verzamelen en de procedure tijd van uw aanvraag. Kies de juiste periode waar u uw paspoort niet nodig hebt voor andere redenen. En uiteraard, vraag uw visum aan met genoeg tijd voordat u deze wilt gaan gebruiken om te reizen.

In sommige gevallen is er een document maar geldig voor bepaalde tijd, bijvoorbeeld een visumaanvraagformulier dat binnen 30 dagen moet worden ingediend. In dit geval moet u daar dus rekening mee houden. Visa Service Desk houd dit soort zaken voor u bij wanneer de bestelling bij ons is aangemaakt.


Kan ik mijn aanvraag annuleren?

U kunt uw aanvraag annuleren, dit kan per telefoon of email. Afhankelijk van de huidige status van uw aanvraag kunnen hier kosten voor worden doorberekend.

Waarom zou ik een visum in Nederland aanvragen wanneer ik er ook een kan krijgen bij aankomst?

Een visum aanvragen van tevoren in Nederland, bij een Ambassade of Consulaat geeft u meer zekerheid dat u het land van bestemming ook in mag. U kunt dan met een gerust hart beginnen aan uw reis. Ook kan het voorkomen dat u bij aankomst lang moet wachten om een visum te bemachtigen.

8. Diensten

Wat is de Premium Service?

Met onze Premium Service kiest u voor de meeste efficiënte en makkelijke manier om uw visum aan te vragen. Met een persoonlijke visumspecialist en een gemakkelijk te gebruiken digitaal systeem handelen we uw visumaanvraag zo snel mogelijk af terwijl Visa Service Desk u zoveel mogelijk uit handen neemt.

Klik hier en lees meer over onze Premium Service.


Voor een paar landen kan Visa Service Desk u helpen met het verzorgen van een uitnodiging. Deze uitnodiging is bij visumaanvragen voor deze landen één van de vereisten. 

•    Voor Rusland kunnen wij u assisteren met het verkrijgen van toeristische en zakelijke uitnodigingen. Hierbij hebben we de briefpapier versie en de FMS versie waaruit u kunt kiezen.

•    Voor Iran kunnen we u assisteren met het verkrijgen van uw Visa Grant Notice voor zowel toeristische als zakelijke visumaanvragen.

•    Voor Saoedi-Arabië kunnen we u assisteren met het verkrijgen van een zakelijke uitnodiging of een uitnodiging voor een tijdelijk werk visum.


Inklappen

Wat is de Digitale Visum Scan service?

Een digitale visumscan is een scan van het visum die wordt gemaakt wanneer uw paspoort terug is bij ons op kantoor. Deze krijgt u dan gelijk van ons per email opgestuurd.

Wat is de Opstellen Werkgeversverklaring service?

Voor veel visumtypes is één van de documenten die u moet aanleveren een document voor financiële garantie. Hiervoor mag vaak een werkgeversverklaring voor worden gebruikt. Met deze service stellen wij voor u deze verklaring op zodat u deze alleen op bedrijfspapier hoeft uit te printen en door uw bedrijf te laten ondertekenen.

Wat is de Registratie Noodsituatie service?

Met de registratie noodsituatie registreren wij uw reis bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Nederlandse overheid weet dan van wanneer en tot wanneer u in het buitenland bent en hoe ze met u in contact kunnen komen. U ontvangt wanneer het nodig is op uw telefoon en/of email belangrijke informatie die van toepassing is tijdens uw reis. Ook wordt er in de registratie een noodcontact aangegeven en deze persoon, bijvoorbeeld uw partner of kind, zal dan ook op de hoogte worden gehouden wanneer nodig. 

Klik hier en lees meer over de Registratie Noodsituatie.


Wat is de Pasfoto service?

Met de Visa Service Desk pasfoto service levert u ons een digitale foto aan welke u bijvoorbeeld zelf heeft gemaakt met uw mobiele telefoon. Wij bewerken deze foto om deze te laten voldoen aan de vereisten van de ambassade waar uw visumaanvraag ingediend zal worden. Wij printen dan het juiste aantal foto’s op het juiste formaat en voegen deze toe aan uw aanvraag.

Klik hier en lees meer over onze Foto Service.


Wat is de Exclusieve Meet & Assist service?

Met de Meet & Assist service komt er een Visa Service Desk visum specialist persoonlijk bij u thuis of op kantoor langs. U kunt zelf kiezen welke onderdelen van uw aanvraag u met onze specialist wilt behandelen.

Klik hier en lees meer over onze Meet & Assist service.


Wat is de Documentcontrole Vooraf service?

Bij de documentcontrole vooraf levert u digitaal al uw documenten en een kopie van uw paspoort informatiepagina aan. Uw documenten worden dan door een van onze visum specialisten gecontroleerd en wij laten u weten of uw documenten in orde zijn. Indien dit niet het geval is laten we weten wat er nog moet worden gewijzigd. Met deze digitale controle voorkomt tijdverlies doordat u aangepaste documenten opnieuw moet opsturen.

Klik hier en lees meer over onze documentcontrole vooraf.


Wat is de Visumaanvraagformulier Invulservice?

Met de invulservice vullen wij voor u uw visumaanvraagformulier in. U heeft dan geen last van gecompliceerde of onduidelijke websites en formulieren. U vult ons Visa Service Desk formulier in waar geen onnodige vragen worden gesteld die u al heeft beantwoord, en deze stuurt u samen met een kopie paspoort digitaal naar ons op. U krijgt dan van ons een volledig ingevuld visumaanvraagformulier terug waar u alleen nog maar een handtekening op moet zetten. 

Klik hier en lees meer over onze invulservice.


9. Verzending

Kan ik mijn paspoort naar jullie opsturen?

U kunt zeker uw paspoort naar ons opsturen. Indien u wenst geen gebruik te maken van onze Ophaalservice en zelf wilt zorgen dat uw benodigdheden, waaronder uw paspoort bij ons komt om te behandelen dan mag u dit verzenden naar ons kantoor in Den Haag. Wij raden u sterk aan uw paspoort niet te versturen met de reguliere post.

Ons adres: 
    Parkstraat 15 – 5e etage - 2514 JD – Den Haag - t.a.v. Visa Service Desk


Visa Service Desk kan uw paspoort zeker naar u terugsturen. Wij doet dit met een koeriers service. Dat betekent dat uw paspoort persoonlijk door een koerier aan u of iemand van uw keuze wordt overhandigd en er moet worden getekend voor ontvangst.

Uw paspoort (en visum) zijn zeer belangrijk, wij versturen deze daarom uitsluitend met een koeriers service en niet met de reguliere of aangetekende post. 


Inklappen

Ik heb een digitaal document wat ik naar Visa Service Desk wil sturen, hoe doe ik dit veilig?

Via onze website kunt u beveiligd een bestand naar ons versturen. Onder vermelding van uw naam en ordernummer kunt u zo vaak als nodig veilig een bestand naar ons uploaden. U kunt hier klikken waar u wordt doorverwezen naar de contact pagina en uw bestand(en) kunt uploaden.

Klik hier om naar het contactformulier te gaan en uw document veilig naar ons op te sturen.

Let op, indien u Premium Service heeft gekozen kunt u uw documenten uploaden in uw Persoonlijke Portal.


10. Betaling

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Visa Service Desk accepteert betaling via een van de volgende opties:

•    iDeal
•    Creditcard (Maestro / Mastercard / Visa / Amex)
•    Paypal
•    Apple Pay


Het betalen van uw aanvraag gebeurd op de laatste pagina als u uw bestelling plaatst op onze website.

In het algemeen zal uw factuur bestaan uit Consulaire kosten, Bemiddelingskosten en eventueel wanneer een ambassade een officiële instantie gebruikt voor het aannemen van aanvragen, Visa Application Centre kosten.

Verder kunnen er koerierskosten voor het ophalen of verzenden of extra services die u heeft gekozen op de factuur staan. 

Alle kosten staan zowel exclusief als inclusief BTW op de factuur en alle kostenposten zijn gespecificeerd zodat u goed kunt zien wat u betaald en waarvoor u betaald. Voor consulaire kosten betaald u geen BTW, deze berekend de ambassade niet voor de verwerking van uw aanvraag


Inklappen

Ik kan mijn factuur niet meer vinden, kan ik een nieuwe krijgen?

Nadat uw bestelling is afgerond kunt u in uw Persoonlijke Portal bij Facturen de facturen van al uw aanvragen terugvinden. Uiteraard kunt u ook altijd even bellen of mailen om een factuur op te vragen.

11. Privacy

Hoe gaat Visa Service Desk om met mijn gegevens?

Visa Service Desk verwerkt uw gegevens zorgvuldig, veilig en vertrouwd. We doen er alles aan om uw privacy te beschermen. 

Lees hier uitgebreid over in onze Privacy Verklaring

12. Nieuws

Ik blijf graag op de hoogte van het laatste ambassade en visum nieuws, is er een nieuwsbrief die ik kan ontvangen?

Visa Service Desk stuurt regelmatig een nieuwsbrief uit waarin we informeren over ontwikkelen binnen de visum en reiswereld. Wilt u zich inschrijven voor deze nieuwsbrief, dit kan via onze website, klik hier. U ontvangt onze nieuwsbrief dan per email.

Ook kunt u hier eerder verstuurde nieuwsbrieven teruglezen op onze website.

Op onze website staan onder Nieuws - Sluitingsdagen de sluitingsdagen aangegeven per land. Let wel, een Ambassade of Consulaat kan soms een extra sluitingsdag hebben.

Inklappen

13. Overig

Nieuwe eisen vanwege COVID-19

Vanwege de COVID-19 virusuitbraak zijn de meeste procedures aangepast. Kijk voor de meest recente informatie op onze COVID-19 pagina. 

Klik hier om onze COVID-19 pagina te bekijken. 

Bij een aantal landen is één van de benodigdheden die u moet aanleveren voor uw visumaanvraag bewijs dat u de juiste vaccinatie hebt gehad. U moet dan uw originele vaccinatie boekje aanleveren, of een kopie daarvan. Indien dit één van de benodigdheden is zal Visa Service Desk u hierover informeren in de checklist van uw aanvraag.

Op de website van Nederland Wereldwijd en GGD Reisvaccinaties kunt u meer informatie vinden over vaccinaties.


Inklappen

Wat is het reisadvies voor mijn bestemming?

Op de website van Nederland Wereldwijd kunt u belangrijke informatie vinden over uw reisbestemming. Deze website geeft u het huidige reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ik heb mijn reis geannuleerd of verzet, kan ik mijn visum nog gebruiken?

Wanneer u een visum krijgt afgegeven, is deze geldig voor een bepaalde tijd, de visumgeldigheid. In die geldigheidsperiode is uw visum te gebruiken om het desbetreffende land in te mogen reizen. Wanneer uw reis buiten deze geldigheidsperiode valt kunt u uw huidige visum dus niet meer gebruiken omdat deze dan niet meer geldig is en zult u een nieuwe moeten aanvragen.

Hou er rekening mee dat wanneer uw visum uw reisperiode niet meer dekt, de Ambassades geen consulaire kosten terugbetaald voor uw ongebruikte visum.

Wat houdt het Schengenverdrag in?

De Verdragen van Schengen (het Schengen Verdrag) zijn overeenkomsten tussen een aantal Europese landen om vrij verkeer van personen mogelijk te maken. Als inwoner van een van deze landen heeft u geen visum nodig om tussen deze landen te reizen.

De 26 aangesloten landen zijn: Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en Zwitserland.


Kan Visa Service Desk mij ook helpen een visum aan te vragen voor Nederland of een ander Schengenland?

Visa Service Desk assisteert niet bij het aanvragen van een Schengenvisum. Dit visum wordt aangevraagd in een land buiten het Schengengebied en moet daar ook worden aangevraagd. Deze procedure is dus niet in Nederland op te starten of uit te voeren.

Bezoek de website van de Rijksoverheid om meer informatie te vinden over het aanvragen een Schengenvisum.


Mijn kind staat in mijn paspoort, hoe werkt dit met een visumaanvraag?

In Nederland is het bijschrijven van een kind sinds 26 juni 2012 niet meer mogelijk. Ieder kind moet zijn/haar eigen paspoort hebben om te kunnen reizen. Mocht dit bij uw nationaliteit nog wel kunnen, neem dan contact met ons op.

Vraag uw visum aan

Visa Service Desk adviseert en assisteert bedrijven bij de aanvraag van een zakelijk visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact