Het aanvragen van een visum voor China

Wilt u op vakantie naar China of heeft u een zakenreis naar China gepland? Dan heeft u in de meeste gevallen een visum voor China nodig. China is een prachtige vakantiebestemming en een belangrijk handelspartner van Nederland. Er zijn dan ook ontzettend veel mensen die een visum aanvragen voor China. Een visum is een document dat aantoont dat u officiële toestemming heeft om naar het land in kwestie af te reizen. Een visum voor China aanvragen is niet altijd even eenvoudig. Het aanvragen van visa is voor de meeste mensen een tijdrovende klus. Het is daarom aan te raden om uw visumaanvraag via een gespecialiseerde visumdienst te laten verlopen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt. Bij Visa Service Desk kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen.

Reist u als Nederlands paspoorthouder binnen de EU? Dan heeft u geen visum nodig, maar als u buiten de EU reist, ligt dit vaak anders. Zo heeft u ook om naar China te reizen een visum nodig. Als u geen ervaring met het aanvragen van een visum heeft, kan het lastig zijn om een visum aan te vragen. Bovendien verschillen de vereisten die ambassades aan een visum stellen enorm. Voor vrijwel ieder land is er een andere aanvraagprocedure. Bij Visa Service Desk maken wij het aanvragen van een visum zo makkelijk mogelijk. Op deze manier kunt u een visum voor China aanvragen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Hoe werkt het?

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken.
 • paper place stap 3  Stuur vervolgens de benodigde documenten naar ons op.
 • recycle stap 4  Wij verwerken de aanvraag voor u bij de Chinese ambassade.
 • passport stap 5  Vervolgens zorgen wij ervoor dat u het visum zo snel mogelijk ontvangt.

Algemene vereisten voor een zakenvisum China (Nederlands paspoorthouders)

Wilt u een zakenvisum aanvragen voor China? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van alle noodzakelijke vereisten. Als u een visum aan wilt vragen, dient u verschillende documenten aan te leveren. Hieronder vindt u een basisoverzicht van alle documenten die u nodig heeft als u een zakenvisum voor 1 inreis aan wilt vragen voor China. Heeft u een toeristenvisum nodig? Dan vindt u onderaan op deze pagina ook wat de basisvereisten voor een single entry of double entry toeristenvisum zijn.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hieronder vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

 • Paspoort
 • Kopie van het paspoort
 • Een pasfoto
 • Een origineel ondertekend visumaanvraagformulier
 • Uitnodigingsbrief
 • Chinese business license (Niet van toepassing voor Chinese universiteiten en ziekenhuizen)
 • Bewijs inkomen
 • Vluchtbevestiging
 • Hotelreservering
 • Chinees consent formulier

Dit zijn de vereisten waar over het algemeen aan voldaan moet worden voor een visum China. De vereisten die aan het visum gesteld worden, kunnen per situatie verschillen. Wij raden u daarom aan om een online aanvraag bij ons te plaatsen, zodat u voor uw situatie exact te zien krijgt wat de vereisten zijn. Zo kunt u er zeker van zijn dat u daadwerkelijk aan alle vereisten voldoet.

Vereisten voor een toeristenvisum

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hieronder vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

 • Paspoort die minimaal 6 maanden geldig is
 • Een ingevuld visumaanvraagformulier
 • Een pasfoto
 • Een vluchtbevestiging
 • Hotelreservering
 • Een reisplan met de reden van de reis en de reisdata

Een van de onderstaande:

 • Een werkgeversverklaring indien u een baan heeft
 • De laatste aangifte omzetbelasting en een KVK uittreksel indien u zelfstandig ondernemer bent
 • Een brief van de school indien u student bent
 • Een kopie van het laatste bankafschrift voor gepensioneerden
 • Een kopie van uw paspoort

Voorbeelden van Visa Service Desk dienstverleningen op maat

 • Het belang van een visum

  Als u naar andere lidstaten van de EU afreist, dan heeft u hiervoor als Nederlands paspoorthouder geen visum nodig. Veel reizigers zijn het hierdoor niet gewend om een visum aan te moeten vragen. Als u tijdelijk in China wilt verblijven, dan bent u wél verplicht om een visum voor China aan te vragen. Alleen als u op doorreis bent via China naar een 3e bestemming, mag u enkele dagen in het land verblijven zonder visum. Het aantal dagen dat u zonder visum in het land mag verblijven is afhankelijk van de Chinese stad waarin u verblijft. Omdat er allerlei haken en ogen aan deze regelgeving vast zitten adviseren wij u te allen tijde een visum voor uw vertrek aan te vragen zodat u niet voor verrassingen komt te staan De benodigdheden voor het visum zijn afhankelijk van de reden waarom u naar China afreist. Vraagt u een zakenvisum aan? Aan dit visum zijn andere vereisten gesteld dan aan het toeristenvisum. U vindt op onze website een duidelijk overzicht, zodat u aan alle vereisten voldoet.

 • Uw visumaanvraag voor China goed geregeld

  Wilt u er zeker van zijn dat de aanvraag van uw visum voor China goed verloopt? Dan kunt u ervoor kiezen om de visumaanvraag door een specialist te laten verzorgen. Bij Visa Service Desk kunnen wij u helpen met het verzorgen van de aanvraag. Op deze manier kunt u er helemaal zeker van zijn dat uw visum aan alle eisen voldoen. Met het reguliere toeristen- of zakenvisum voor een enkele inreis mag u maximaal 30 dagen in China verblijven. Er zijn in uitzonderlijke gevallen opties om langer te mogen verblijven. Vraagt u hiervoor bij ons naar de mogelijkheden. Voor aanvragen van uw visum zult u normaliter het Chinese visa center in Den Haag moeten bezoeken. Echter, kan Visa Service Desk de aanvraag voor u verzorgen, waardoor u zelf niet langs de ambassade hoeft. Zorg ervoor dat u op tijd een geldig visum heeft voor uw reis naar China. Als u vanuit China (vasteland) naar Hong Kong reist en dan terug naar het vasteland van China wilt reizen dan heeft u een double entry visum nodig. Een e-visum voor China is geen optie dus pas op voor websites die een online visum voor China aanbieden.  Bedrijven die een visum China online aanbeiden waaruit blijkt dat het snel en goedkoop is zijn geen veilige optie en dragen bij aan het risico dat u voor een lange periode de toegang tot China wordt geweigerd.

 • U weet exact wat u moet doen

  Een visum voor China aanvragen wordt erg eenvoudig als u voor Visa Service Desk kiest. Wij zorgen ervoor dat het proces veel gemakkelijker voor u wordt. Uiteraard dient u ons nog wel te voorzien van de juiste gegevens en documenten. Wij geven uiteraard duidelijk aan welke documenten wij nodig hebben, zodat u precies weet wat er moet gebeuren. Zo leest u hierboven bijvoorbeeld welke documenten u nodig heeft bij het aanvragen van een zakelijk visum voor China. Doordat u een duidelijk stappenplan heeft, wordt het gehele proces een stuk eenvoudiger voor u. Waar mogelijk nemen wij het werk bij u uit handen.

 • De beste service

  Als u een visum voor China bij ons aanvraagt, dan krijgt u de allerbeste service. Wij begeleiden u tijdens het proces. Daarnaast kunt u voor vragen altijd bij ons terecht. Als u vragen heeft over een van de vereisten, dan helpt een van onze specialisten u graag verder. Wij vertellen u precies hoe de benodigde documenten eruit horen te zien. Vindt u het bijvoorbeeld lastig om het visumaanvraagformulier in te vullen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen of kiezen voor de visumaanvraagformulier invulservice. In het laatste geval zal een specialist van Visa Service Desk het visumaanvraagformulier voor u invullen, zodat u zelf veel minder werk hoeft te verrichten.

Een aanvraag op maat

Een visum voor China aanvragen is eenvoudig als u gebruik maakt van onze website. Hierboven heeft u de vereisten kunnen lezen die u nodig heeft voor een visumaanvraag. In sommige gevallen zijn de vereisten net iets anders, bijvoorbeeld als u een ouder heeft met Chinese nationaliteit. Wij helpen u ook in een dergelijk geval door het proces heen. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan. Wij zorgen ervoor dat uw visumaanvraag aan alle eisen voldoet, ook als uw situatie net iets anders is. Indien u een specifiek verzoek heeft of twijfelt over het correcte visumtype dan helpen wij u graag verder.

visum aanvragen china

Visa Service Desk helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact