Het aanvragen van een zakenvisum voor China

Heeft u een zakenreis naar China gepland? Dan heeft u in de meeste gevallen een zakenvisum voor China nodig. China is een belangrijk handelspartner van Nederland. Er zijn dan ook ontzettend veel mensen die een zakenvisum aanvragen voor China. Een visum is een document dat aantoont dat u officiële toestemming heeft om naar het land in kwestie af te reizen. Een zakenvisum voor China aanvragen is niet altijd even eenvoudig. Het aanvragen van zakenvisa is voor de meeste mensen een tijdrovende klus. Het is daarom aan te raden om uw zakelijke visumaanvraag via een gespecialiseerde visumdienst te laten verlopen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt. Bij Visa Service Desk kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen.

Reist u als Nederlands paspoorthouder binnen de EU? Dan heeft u geen visum nodig, maar als u buiten de EU reist, ligt dit vaak anders. Zo heeft u ook om naar China te reizen met een zakelijk doel een zakenvisum nodig. Als u geen ervaring met het aanvragen van een zakenvisum heeft, kan het lastig zijn om een visum aan te vragen. Bovendien verschillen de vereisten die ambassades aan een visum stellen enorm. Voor vrijwel ieder land is er een andere aanvraagprocedure. Bij Visa Service Desk maken wij het aanvragen van een zakenvisum zo makkelijk mogelijk. Op deze manier kunt u een zakenvisum voor China aanvragen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Hoe werkt het?

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken.
 • paper place stap 3  Stuur vervolgens de benodigde documenten naar ons op.
 • recycle stap 4  Wij verwerken de aanvraag voor u bij de Chinese ambassade.
 • passport stap 5  Vervolgens zorgen wij ervoor dat u het zakenvisum zo snel mogelijk ontvangt.

Algemene vereisten voor een zakenvisum China (Nederlands paspoorthouders)

Wilt u een zakenvisum aanvragen voor China? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van alle noodzakelijke vereisten. Als u een visum aan wilt vragen, dient u verschillende documenten aan te leveren. Hieronder vindt u een basisoverzicht van alle documenten die u nodig heeft als u een zakenvisum voor 1 inreis aan wilt vragen voor China. Heeft u een toeristenvisum nodig? Dan vindt u onderaan op deze pagina ook wat de basisvereisten voor een single entry of double entry toeristenvisum zijn.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hieronder vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

 • Paspoort
 • Kopie van het paspoort
 • Een pasfoto
 • Een origineel ondertekend visumaanvraagformulier
 • Uitnodigingsbrief
 • Chinese business license (Niet van toepassing voor Chinese universiteiten en ziekenhuizen)
 • Bewijs inkomen
 • Vluchtbevestiging
 • Hotelreservering
 • Chinees consent formulier

Dit zijn de vereisten waar over het algemeen aan voldaan moet worden voor een visum China. De vereisten die aan het visum gesteld worden, kunnen per situatie verschillen. Wij raden u daarom aan om een online aanvraag bij ons te plaatsen, zodat u voor uw situatie exact te zien krijgt wat de vereisten zijn. Zo kunt u er zeker van zijn dat u daadwerkelijk aan alle vereisten voldoet.

Voorbeelden van Visa Service Desk dienstverleningen op maat

 • Het belang van een zakenvisum

  Als u naar andere lidstaten van de EU afreist, dan heeft u hiervoor als Nederlands paspoorthouder geen visum nodig. Veel reizigers zijn het hierdoor niet gewend om een visum aan te moeten vragen. De benodigdheden voor het visum zijn afhankelijk van de reden waarom u naar China afreist. Vraagt u een zakenvisum aan? Aan dit visum zijn andere vereisten gesteld dan aan het toeristenvisum. U vindt op onze website een duidelijk overzicht, zodat u aan alle vereisten voldoet.

 • Uw zakelijke visumaanvraag voor China goed geregeld

  Wilt u er zeker van zijn dat de aanvraag van uw zakenvisum voor China goed verloopt? Dan kunt u ervoor kiezen om de visumaanvraag door een specialist te laten verzorgen. Bij Visa Service Desk kunnen wij u helpen met het verzorgen van de aanvraag. Op deze manier kunt u er helemaal zeker van zijn dat uw zakenvisum aan alle eisen voldoet. Met het reguliere zakenvisum voor een enkele inreis mag u maximaal 30 dagen in China verblijven. Er zijn in uitzonderlijke gevallen opties om langer te mogen verblijven. Vraagt u hiervoor bij ons naar de mogelijkheden. Voor aanvragen van uw zakenvisum zult u normaliter het Chinese visa center in Den Haag moeten bezoeken. Echter, kan Visa Service Desk de aanvraag voor u verzorgen, waardoor u zelf niet langs de ambassade hoeft. Zorg ervoor dat u op tijd een geldig zakenvisum heeft voor uw zakelijke reis naar China. Als u vanuit China (vasteland) naar Hong Kong reist en dan terug naar het vasteland van China wilt reizen dan heeft u een double entry zakenvisum nodig. Een e-visum voor China is geen optie dus pas op voor websites die een online visum voor China aanbieden.  Bedrijven die een visum China online aanbeiden waaruit blijkt dat het snel en goedkoop is zijn geen veilige optie en dragen bij aan het risico dat u voor een lange periode de toegang tot China wordt geweigerd.

 • U weet exact wat u moet doen

  Een zakenvisum voor China aanvragen wordt erg eenvoudig als u voor Visa Service Desk kiest. Wij zorgen ervoor dat het proces veel gemakkelijker voor u wordt. Uiteraard dient u ons nog wel te voorzien van de juiste gegevens en documenten. Wij geven uiteraard duidelijk aan welke documenten wij nodig hebben, zodat u precies weet wat er moet gebeuren. Zo leest u hierboven welke documenten u nodig heeft bij het aanvragen van een zakelijk visum voor China. Doordat u een duidelijk stappenplan heeft, wordt het gehele proces een stuk eenvoudiger voor u. Waar mogelijk nemen wij het werk bij u uit handen.

 • De beste service

  Als u een zakenvisum voor China bij ons aanvraagt, dan krijgt u de allerbeste service. Wij begeleiden u tijdens het proces. Daarnaast kunt u voor vragen altijd bij ons terecht. Als u vragen heeft over een van de vereisten, dan helpt een van onze specialisten u graag verder. Wij vertellen u precies hoe de benodigde documenten eruit horen te zien. Vindt u het bijvoorbeeld lastig om het visumaanvraagformulier in te vullen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen of kiezen voor de visumaanvraagformulier invulservice. In het laatste geval zal een specialist van Visa Service Desk het visumaanvraagformulier voor u invullen, zodat u zelf veel minder werk hoeft te verrichten.

Een aanvraag op maat

Een zakenvisum voor China aanvragen is eenvoudig als u gebruik maakt van onze website. Hierboven heeft u de vereisten kunnen lezen die u nodig heeft voor een visumaanvraag. In sommige gevallen zijn de vereisten net iets anders, bijvoorbeeld als u een ouder heeft met Chinese nationaliteit. Wij helpen u ook in een dergelijk geval door het proces heen. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan. Wij zorgen ervoor dat uw visumaanvraag aan alle eisen voldoet, ook als uw situatie net iets anders is. Indien u een specifiek verzoek heeft of twijfelt over het correcte visumtype dan helpen wij u graag verder.

visum aanvragen china

Visa Service Desk adviseert en assisteert bedrijven bij de aanvraag van een zakelijk visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact