Het aanvragen van een ESTA of fysiek visum voor de USA

Voor veel mensen is de USA een bestemming waar u een keer geweest moet zijn. De USA heeft een sterke invloed op de westerse samenleving. Iedere staat is weer anders, waardoor er in het land ontzettend veel te zien valt. Niet voor niets hebben veel mensen een bezoekje aan de USA op hun bucketlist staan. Bovendien zijn er veel grote bedrijven in de USA gevestigd. Het land wordt dan ook ontzettend veel bezocht door Nederlandse paspoorthouders met een zakelijk- of toeristisch reisdoel.

Lang niet elke reiziger is het reizen met een visum gewend. Binnen de EU hoeft u als Nederlands paspoorthouder namelijk geen visum te hebben. Reist u naar een land buiten de EU? Dan moet u meestal wél toestemming hebben om het land in te mogen. Ook om de USA in te mogen reizen heeft u toestemming nodig. U moet in de meeste gevallen voor zakelijke - of toeristische doeleinden een ESTA of visum voor de USA aanvragen om het land in te mogen reizen. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Als u een ESTA heeft, kunt u aantonen dat u officieel toestemming heeft om het land in te reizen.

Let op dat het per situatie afhankelijk kan zijn of u in aanmerking komt voor een ESTA. Indien u niet in aanmerking komt voor de ESTA dan dient u een fysiek visum aan te vragen via het consulaat. Wij kunnen u ook met dit proces assisteren.

Wilt u een ESTA of visum aanvragen voor de USA? Dan is het belangrijk dat de aanvraag op de juiste manier verzorgd wordt. Als u niet aan alle vereisten voldoet, kan de aanvraag namelijk geweigerd worden. Wilt u zich liever geen zorgen maken over het aanvragen van een ESTA? Dan kunnen wij van Visa Service Desk de aanvraag voor u verzorgen. Doordat wij veel ervaring hebben, kunt u er zeker van zijn dat de aanvraag zo soepel mogelijk verloopt.

Het type visum dat u moet verkrijgen, wordt bepaald door de Amerikaanse immigratie-wetgeving en heeft betrekking op uw reisdoel. Visa Service Desk kan u niet adviseren over welk visum type u moet hebben. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een Visa Wizard op hun website om u te helpen het juiste visum voor uw reisbehoeften te vinden.

Zodra u weet welk visum type u nodig heeft, kan Visa Service Desk u door het hele proces begeleiden.

National Interest Exception

Op 2 maart 2021 werden nieuwe richtlijnen vrijgegeven met betrekking tot uitzonderingen op nationaal belang onder presidentiële proclamatie 10143 (klik hier voor meer informatie). Deze nieuwe richtlijn heeft de geschiktheid voor de meeste bedrijfsgerelateerde NIE's veranderd. Er is niet langer een economische of investeerder NIE-categorie. Het is vervangen door essentiële ondersteuning voor kritieke infrastructuur.

Op dit moment worden alle buitenlanders, met enkele uitzonderingen, die aanwezig waren in het Schengengebied, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Brazilië en Zuid-Afrika binnen 14 dagen na aankomst in de USA de toegang tot de USA geweigerd per Presidentiële Proclamatie 10143. De volledige tekst van deze proclamatie, inclusief uitzonderingen, is hier te vinden.

NIE's bij deze presidentiële proclamatie kunnen in aanmerking komen voor dringende medische, humanitaire, academische, zakelijke en journalistieke reizen. Ze zijn beschikbaar voor reizigers met geldige visa of ESTA-autorisaties.

Voor dringende medische behandeling, journalisten, humanitaire en academische reisredenen zijn specifieke documenten nodig om de reden van de reis te bevestigen en de NIE-aanvraag te ondersteunen.

Wilt u voor zakelijke doeleinden een visum aanvragen voor de USA? Voor zakenreizen naar de USA moet u uitleggen hoe de reis essentiële ondersteuning biedt voor de kritieke infrastructuur van de USA. Een lijst met kritieke infrastructuursectoren is hier te vinden.

Visa Service Desk kan u helpen met uw visumaanvraag en National Interest Exception (NIE) aanvraag voor de USA. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 

Aanvragen van een ESTA: Hoe werkt het?

Het aanvragen van uw visum is heel simpel.

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken.
 • paper place stap 3  Stuur vervolgens de benodigde documenten digitaal naar ons op.
 • recycle stap 4  Wij verwerken de aanvraag voor u bij de Amerikaanse overheid.
 • passport stap 5  Wij zorgen ervoor dat u het visum vervolgens zo snel mogelijk ontvangt.

Vereisten voor een ESTA voor de USA (Nederlandse paspoorthouders)

Wilt u een ESTA aanvragen voor de USA? Dan moet u wel aan de juiste voorwaarden voldoen. Hieronder leest u precies welke voorwaarden dit zijn.

 • U bent in het bezit van een e-paspoort
 • U gaat naar de USA op vakantie of u bent op zakenreis
 • U blijft niet langer dan 90 dagen in de USA
 • U heeft een bevestigde vlucht om de USA te verlaten
 • U bent sinds 01/03/2011 niet in Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen geweest
 • U heeft niet ook de Iraanse, Irakese, Soedanese of Syrische nationaliteit

Aanvragen van een fysiek visum

Indien u niet in aanmerking komt voor een ESTA dan is er een fysiek visum vereist welke via het consulaat aangevraagd moet worden.

Omdat de fysieke visumaanvraag voor de USA lastiger is dan de ESTA aanvraag, biedt Visa Service Desk een Premium Service aan voor de USA.

Onze Premium Service houdt in dat u een vast contactpersoon krijgt die u helpt met uw visumaanvraag voor de USA. U krijgt de juiste begeleiding, zodat u de vereiste documenten heeft. De documenten worden door onze specialisten voorbereid en de gehele aanvraag wordt goed gecontroleerd. Wij halen uw paspoort na de visumafgifte weer voor u op bij het consulaat. Bent u benieuwd naar de belangrijkste voordelen van onze Premium Service? Hieronder leest u de belangrijkste voordelen.

 • Een vaste Premium specialist als contactpersoon
 • Snel telefonisch contact om de procedure door te nemen
 • Persoonlijk advies aan de hand van uw situatie
 • Een uitgebreide controle van uw documenten
 • Pasfoto Service
 • Visumaanvraagformulier invulservice
 • Wij stellen de werkgeversverklaring voor u op
 • Inplannen van de biometrie afspraak
 • Zodra uw visum is afgegeven halen wij deze voor u op
 • Digitale visumscan
 • Aflevering per koerier op Schiphol of een ander adres

Aanvragen van een fysiek visum: Hoe werkt het?

Het aanvragen van uw visum is heel simpel.

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Een Premium specialist neemt telefonisch contact met u op.
 • paper place stap 3  Stuur de benodigde informatie naar ons toe zodat wij uw aanvraag kunnen voorbereiden.
 • recycle stap 4  Wij plannen in overleg met u de biometrie afspraak in bij het consulaat.
 • passport stap 5  Wij zorgen er na afgifte van uw biometrie voor dat u het visum zo snel mogelijk ontvangt.

Vereisten voor een B1/B2 fysiek visum voor de USA (Nederlandse paspoorthouders)

Wilt u een fysiek visum aanvragen voor de USA? Dan moet u wel aan de juiste voorwaarden voldoen. Hieronder leest u precies welke voorwaarden dit zijn.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hieronder vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

 • Paspoort
 • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier
 • 2 pasfoto's van 5x5cm
 • Bewijs van inkomsten
 • Bewijs van reisdoel

Voorbeelden van Visa Service Desk dienstverlening op maat

Bij Visa Service Desk bent u aan het juiste adres als u een fysiek visum of ESTA aan wilt vragen. Onze specialisten hebben veel ervaring met het verzorgen van visumaanvragen. Daarnaast hebben wij ook experts die gespecialiseerd zijn in het aanvragen van ESTA. Onze specialisten kunnen u ontzorgen tijdens het aanvragen van toestemming om het land in te mogen reizen. Bent u benieuwd naar onze dienstverlening? Hieronder vindt u meer informatie.

 • Bekend met de voorwaarden

  Bij Visa Service Desk zijn wij bekend met de voorwaarden waar u aan moet voldoen om toestemming te krijgen om een land in te reizen. Daarnaast weten wij ook welke documenten u bij aankomst in het betreffende land bij zich moet hebben. De kans dat u toestemming krijgt om het land in te mogen reizen is op deze manier een stuk groter. Onze specialisten zijn niet alleen op de hoogte van de voorwaarden, maar kunnen u ook helpen met het verzorgen van de vereiste documenten.

 • Snel en eenvoudig

  Op onze website kunt u eenvoudig een order plaatsen. Vervolgens helpen onze specialisten u bij het aanvragen van een ESTA of een fysiek visum voor de USA. Doordat onze specialisten bekend zijn met het aanvraagproces, lopen wij zo met u door het proces heen. Het invullen van de juiste formulieren verloopt hierdoor een stuk vlotter en minder moeizaam dan wanneer u deze zonder hulp moet invullen.

 • Specialisten met een ruime ervaring

  Onze specialisten hebben allemaal jaren ervaring met visa. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat onze specialisten weten wat er moet gebeuren. Tijdens het aanvragen van een fysiek visum of ESTA wordt u geholpen door een specialist met veel kennis. Terwijl het aanvragen van een ESTA of een fysiek visum normaliter een ingewikkeld proces kan zijn, is dit heel anders als u de juiste hulp krijgt. Onze specialisten helpen u bij de gehele aanvraag, waardoor u niet bang hoeft te zijn dat er een fout gemaakt wordt.

 • Betrouwbaar en transparant

  Visa Service Desk houdt u altijd op de hoogte van de status van uw aanvraag. Bovendien weet u bij ons direct waar u aan toe bent. Plaatst u een online aanvraag op onze website? Dan ziet u direct hoeveel het kost om uw aanvraag via Visa Service Desk te laten verlopen. U krijgt een uitgebreide service voor een lage prijs. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat Visa Service Desk zorgvuldig met uw gegevens omgaat. Wij houden ons aan de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Een ESTA aanvragen

Wilt u een visum aanvragen voor de USA? Dan kunt u het beste een order op onze website plaatsen. Hierna zullen onze specialisten u door de aanvraag heen helpen. Het plaatsen van een order op onze site is bijzonder eenvoudig. Het aanvraagproces verloopt hierna net zo eenvoudig, doordat u hulp krijgt van specialisten met veel ervaring. Wilt u graag meer weten over een ESTA of over onze diensten? Neemt u dan gerust contact op met onze specialisten.

visum aanvragen usa

Visa Service Desk adviseert en assisteert bedrijven bij de aanvraag van een zakelijk visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact