Het aanvragen van een ESTA of een fysiek visum voor de Verenigde Staten

De VS heeft een grote invloed op andere Westers landen. Bovendien hebben veel bedrijven hun hoofdkantoor in de VS. Dit verklaart waarom veel mensen met een zakelijk reisdoel naar de VS toe reizen. Vraagt u zich af of u een fysiek visum voor de Verenigde Staten nodig heeft voor uw zakenreis? Niet altijd, er is namelijk een alternatief voor het fysieke visum voor de V.S., namelijk het ESTA. Dit is een afkorting voor Electronic System for Travel Authorization.

Veel mensen zijn het reizen met een visum niet gewend. Bent u Nederlands paspoorthouder? Dan heeft u geen visum nodig om naar andere EU-landen toe te reizen. Zodra u naar een land reist dat geen onderdeel is van de EU, is de kans groot dat u wel een visum nodig heeft. Een visum is een document dat aantoont dat u officiële toestemming heeft om een land in te reizen. Een visum is een stempel of sticker in het paspoort. Wilt u een ESTA of fysiek visum voor de Verenigde Staten aanvragen? Dan moet u aan de juiste voorwaarden voldoen. Indien u niet aan de voorwaarden voor een ESTA voldoet, zult u een fysiek visum aan moeten vragen. Ook hierbij kan Visa Service Desk u helpen.

De Verenigde Staten heeft strenge regels als het om het verkrijgen van een visum gaat. Sinds de aanslagen op 11 september 2001 zijn de regels veel strenger geworden. Het aanvragen van een visum of ESTA kan hierdoor complex zijn. Wilt u er zeker van zijn dat u aan de voorwaarden voldoet? Bij Visa Service Desk zijn wij bekend met alle voorwaarden, waardoor de aanvraag zo soepel mogelijk verloopt.

Het type visum dat u moet verkrijgen, wordt bepaald door de Amerikaanse immigratie-wetgeving en heeft betrekking op uw reisdoel. Visa Service Desk kan u niet adviseren over welk visum type u moet hebben. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een Visa Wizard op hun website om u te helpen het juiste visum voor uw reisbehoeften te vinden.

Zodra u weet welk visum type u nodig heeft, kan Visa Service Desk u door het hele proces begeleiden.

National Interest Exception

Op 2 maart 2021 werden nieuwe richtlijnen vrijgegeven met betrekking tot uitzonderingen op nationaal belang onder presidentiële proclamatie 10143 (klik hier voor meer informatie). Deze nieuwe richtlijn heeft de geschiktheid voor de meeste bedrijfsgerelateerde NIE's veranderd. Er is niet langer een economische of investeerder NIE-categorie. Het is vervangen door essentiële ondersteuning voor kritieke infrastructuur.

Op dit moment worden alle buitenlanders, met enkele uitzonderingen, die aanwezig waren in het Schengengebied, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Brazilië en Zuid-Afrika binnen 14 dagen na aankomst in de Verenigde Staten de toegang tot de Verenigde Staten geweigerd per de Presidentiële Proclamatie 10143. Meer informatie is hier te vinden.

NIE's bij deze presidentiële proclamatie kunnen in aanmerking komen voor dringende medische, humanitaire, academische, zakelijke en journalistieke reizen. Ze zijn beschikbaar voor reizigers met geldige visa of ESTA-autorisaties.

Voor dringende medische behandeling, journalisten, humanitaire en academische reisredenen zijn specifieke documenten nodig om de reden van de reis te bevestigen en de NIE-aanvraag te ondersteunen.

Wilt u een visum aanvragen voor de Verenigde Staten voor zakelijke doeleinden? Voor zakenreizen naar de VS moet u uitleggen hoe de reis essentiële ondersteuning biedt voor de kritieke infrastructuur van de VS. Een lijst met kritieke infrastructuursectoren is hier te vinden.

Visa Service Desk kan u helpen met uw visumaanvraag en National Interest Exception (NIE) aanvraag voor de VS. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen van een fysiek visum: Hoe werkt het?

Het aanvragen van uw visum is heel simpel.

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Een Premium specialist neemt telefonisch contact met u op.
 • paper place stap 3  Stuur de benodigde informatie naar ons toe zodat wij uw aanvraag kunnen voorbereiden.
 • recycle stap 4  Wij plannen in overleg met u de biometrie afspraak in bij het consulaat.
 • passport stap 5  Wij zorgen er na afgifte van uw biometrie voor dat u het visum zo snel mogelijk ontvangt.

Aanvragen van een ESTA: Hoe werkt het?

Het aanvragen van uw visum is heel simpel.

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken.
 • paper place stap 3  Stuur vervolgens de benodigde documenten digitaal naar ons op.
 • recycle stap 4  Wij verwerken de aanvraag voor u bij de Amerikaanse overheid.
 • passport stap 5  Wij zorgen ervoor dat u het visum vervolgens zo snel mogelijk ontvangt.

Vereisten voor een ESTA voor de Verenigde Staten (Nederlandse paspoorthouders)

Wilt u een ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten? Dan moet u wel aan de juiste voorwaarden voldoen. Hieronder leest u precies welke voorwaarden dit zijn.

 • U bent in het bezit van een e-paspoort
 • U gaat naar de VS op vakantie of u bent op zakenreis
 • U blijft niet langer dan 90 dagen in de VS
 • U heeft een bevestigde vlucht om de VS te verlaten
 • U bent sinds 01/03/2011 niet in Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen geweest
 • U heeft niet ook de Iraanse, Irakese, Soedanese of Syrische nationaliteit

Voldoet u niet aan alle voorwaarden voor de ESTA en bent u bijvoorbeeld in één van de bovenstaande landen geweest? U hoeft uw zakenreis dan nog niet meteen te vergeten. U kunt in dit geval namelijk een fysiek visum aanvragen voor de Verenigde Staten. Visa Service Desk kan u helpen bij het aanvragen van zowel een fysiek visum als een ESTA.

Omdat de fysieke visumaanvraag voor de Verenigde Staten lastiger is dan de ESTA aanvraag, biedt Visa Service Desk een Premium Service aan voor de Verenigde Staten.

Onze Premium Service houdt in dat u een vast contactpersoon krijgt die u helpt met uw visumaanvraag voor de Verenigde Staten. U krijgt de juiste begeleiding, zodat u de vereiste documenten heeft. De documenten worden door onze specialisten voorbereid en de gehele aanvraag wordt goed gecontroleerd. Wij halen uw paspoort na de visumafgifte weer voor u op bij het consulaat. Bent u benieuwd naar de belangrijkste voordelen van onze Premium Service? Hieronder leest u de belangrijkste voordelen.

 • Een vaste Premium specialist als contactpersoon
 • Snel telefonisch contact om de procedure door te nemen
 • Persoonlijk advies aan de hand van uw situatie
 • Een uitgebreide controle van uw documenten
 • Pasfoto Service
 • Visumaanvraagformulier invulservice
 • Wij stellen de werkgeversverklaring voor u op
 • Inplannen van de biometrie afspraak
 • Zodra uw visum is afgegeven halen wij deze voor u op
 • Digitale visumscan
 • Aflevering per koerier op Schiphol of een ander adres

Vereisten voor een B1/B2 fysiek visum voor de Verenigde Staten (Nederlandse paspoorthouders)

Wilt u een fysiek visum aanvragen voor de Verenigde Staten? Dan moet u wel aan de juiste voorwaarden voldoen. Hieronder leest u precies welke voorwaarden dit zijn.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hieronder vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

 • Paspoort
 • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier
 • 2 pasfoto's van 5x5cm
 • Bewijs van inkomsten
 • Bewijs van reisdoel

Voorbeelden van Visa Service Desk dienstverlening op maat

Wilt u een ESTA of een fysiek visum voor de V.S. aanvragen? Dan kan Visa Service Desk u helpen bij het verzorgen van de aanvraag. Wij weten aan welke vereisten u moet voldoen om toestemming te krijgen om de VS in te reizen. Er zijn vele redenen om voor Visa Service Desk te kiezen. Bent u benieuwd naar de voordelen van Visa Service Desk? Hieronder staan een aantal voorbeelden.

 • Specialisten met voldoende ervaring

  Wilt u er zeker van zijn dat u geholpen wordt door iemand met ervaring van visa? Dan bent u bij ons absoluut aan het juiste adres. Onze specialisten hebben namelijk jarenlange ervaring met legalisatie en visa. Uiteraard kunnen onze specialisten u ook helpen bij het aanvragen van een ESTA. Onze specialisten kunnen u tijdens de aanvraag begeleiden waar nodig. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u iets verkeerd doet tijdens het aanvragen van een fysiek visum of ESTA.

 • Sneller een fysiek visum aanvragen

  Normaliter moet u heel wat gegevens invullen om een fysiek visum te krijgen. Een fysiek visum aanvragen voor de V.S. gaat echter een stuk sneller als u voor Visa Service Desk kiest. Onze specialisten begeleiden u met de Premium Service door het proces heen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het aanleveren van de juiste documenten. Wij controleren of u aan de vereisten voldoet, zodat geen enkel vereist document ontbreekt bij uw visumaanvraag.

 • Betrouwbaar

  Een visum aanvragen voor de Verenigde Staten kan veel tijd in beslag nemen. Bij Visa Service Desk weet u direct hoeveel het aanvragen van een fysiek visum of ESTA kost. U krijgt de kosten, voordat u de order af rond, direct te zien en u hoeft niet bang te zijn voor verborgen kosten. Betrouwbaarheid en transparantie vinden wij van Visa Service Desk zeer belangrijk. Ook aan uw privacy hechten wij veel waarde bij Visa Service Desk. Uw gegevens worden goed beschermd en wij houden ons strikt aan de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Hulp van een expert

Wilt u zich geen zorgen maken over de aanvraag van een fysiek visum of ESTA voor uw zakelijke reis? Dan raden wij u aan om een online aanvraag op de site te plaatsen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de juiste hulp krijgt waar nodig. Het aanvragen van een fysiek visum of ESTA wordt op deze manier minder complex en tijdrovend. Heeft u vragen over onze diensten of over de vereisten waar u aan moet voldoen? Neemt u dan gerust contact met ons op, onze specialisten beantwoorden uw vragen graag.

visum aanvragen vs

Visa Service Desk adviseert en assisteert bedrijven bij de aanvraag van een zakelijk visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact