Het aanvragen van een visum voor Indonesië

Indonesië is een land met een sterke culturele achtergrond, vele soms exotische talen en godsdiensten. Het land is hierdoor zeer geliefd onder toeristen en backpackers. Wilt u op vakantie naar Indonesië? Dan is de kans groot dat u een visum voor Indonesië nodig heeft. Hetzelfde geldt als u op zakenreis naar Indonesië gaat. Het zakelijke visum voor Indonesië verschilt van het toeristenvisum. Het is belangrijk dat u voor het juiste visum kiest dat aansluit bij uw bezoek. Om er zeker van te zijn dat u een visum krijgt, zult u aan alle vereisten voor het visum moeten voldoen. Vindt u het moeilijk om de aanvraag zelf te verzorgen? Dan kunt u het visum voor Indonesië aanvragen ook uitbesteden aan Visa Service Desk.

Bent u nog nooit in een land geweest waar u een visum moet hebben? Voor het reizen binnen de EU heeft u als Nederlands paspoorthouder geen visum nodig. Veel reizigers hebben hierdoor nog nooit een visum moeten aanvragen. Een visum is een document waarmee u aantoont dat u officiële toestemming heeft om het land binnen te reizen. Het aanvragen van een visum kan een ingewikkeld proces zijn, zeker als u dit nog nooit eerder heeft hoeven doen. Overigens verschillen de vereisten voor visa van verschillende landen ook van elkaar. Zo zijn de vereisten voor een visum voor Indonesië bijvoorbeeld heel anders dan een visum voor China of Turkije.

Bij Visa Service Desk helpen wij u graag met de aanvraag van het visum. Vindt u het moeilijk om te bepalen of u wel of geen visum nodig heeft om in Indonesië te verblijven? Dan kunt u contact met ons opnemen, wij controleren graag voor u of u wel of geen visum nodig heeft.

Heeft u een visum nodig om Indonesië in te reizen? Dan kunnen wij u ondersteunen bij het aanvragen van het visum. Met onze hulp doorloopt u het gehele proces moeiteloos. Wij nemen zoveel mogelijk werk bij u uit handen. Hierdoor kunt u zich zonder zorgen voorbereiden op uw reis. Een visum aanvragen voor Indonesië was nog nooit zo makkelijk!

Heeft u graag hulp bij het aanvragen van uw visum?

Wilt u graag dat uw visumaanvraag soepel verloopt? Dan kunnen we u bij Visa Service Desk helpen. Wij zorgen ervoor dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken tijdens dit proces. Heeft u vragen over het visum voor Indonesië of over de diensten van Visa Service Desk? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren specialisten helpen u graag bij uw visumaanvraag.

Hoe werkt het?

Het aanvragen van uw visum is heel simpel.

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken.
 • paper place stap 3  Stuur vervolgens de benodigde documenten naar ons op.
 • recycle stap 4  Wij verwerken de aanvraag voor u bij de Indonesische ambassade.
 • passport stap 5  Vervolgens zorgen wij ervoor dat u het visum zo snel mogelijk ontvangt.

Vereisten voor een zakelijk e-visum (inclusief sponsor) voor Indonesië voor Nederlandse paspoorthouders

Heeft u een zakelijk bezoek aan Indonesië gepland? Dan moet u aan andere vereisten voldoen dan wanneer u een toeristenvisum aanvraagt. Hieronder leest u de vereisten voor een zakelijk e-visum (inclusief sponsor).

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hieronder vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

 • Kopie paspoort
 • Twee pasfotos
 • Hotelreservering
 • Financiële garantie
 • Uitnodigingsbrief
 • Kopie KTP-kaart van uitnodiger
 • Vluchtbevestiging
 • Een volledig ingevuld visumaanvraagformulier

De specifieke vereisten waar u aan moet voldoen, zijn afhankelijk van uw situatie. Zo heeft u voor een single-entry-visum bijvoorbeeld een uitnodiging nodig die vanuit de organisatie/sponsor uit Indonesië komt, terwijl de uitnodiging bij een multiple-entry-visum vanuit de immigratiedienst in Indonesië moet komen. Omdat de specifieke vereisten per situatie kunnen verschillen, raden wij u aan om een online aanvraag te plaatsen op onze website om zo te achterhalen wat de exacte eisen zijn voor uw situatie. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u aan de vereisten voldoet.

Voorbeelden van Visa Service Desk dienstverleningen op maat

 • Uw visumaanvraag verloopt vlot en soepel

  Wij zorgen ervoor dat het aanvragen van een visum voor Indonesië soepel verloopt. Dankzij ons stappenplan weet u precies aan welke vereisten u moet voldoen. Komt u ergens toch niet helemaal uit? Dan helpen onze specialisten u graag verder. Doordat wij u helpen met de vereisten, bent u zo door heel het proces heen. Zodra u alle benodigde documenten heeft verzameld, stuurt u deze naar ons op en vervolgens handelen wij de rest van het proces voor u af. Afhankelijk van hoe snel de ambassade de aanvraag verwerkt, ontvangt u het visum meestal binnen enkele dagen. Het proces verloopt niet alleen sneller als u de aanvraag via ons laat verlopen, maar ook zo soepel mogelijk. Hierdoor wordt u compleet ontzorgd gedurende het aanvraagproces. Het aanvragen van een visum is niet langer een proces waar u tegenop hoeft te kijken.

 • Wij kunnen uw visumaanvraag formulier invullen

  Het invullen van het aanvraagformulier voor Indonesië kan gecompliceerd zijn. Wilt u tijd besparen en er zeker van zijn dat het formulier op de juiste manier ingevuld wordt? Dan kunt u gebruik maken van onze visumaanvraagformulier invulservice. Als u gebruik maakt van deze service, dan vullen onze specialisten het aanvraagformulier voor u in. Hierdoor hoeft u de documenten niet zelf in te vullen en kunt u er zeker van zijn dat het aanvraagformulier op de juiste manier wordt ingevuld. Dit is erg prettig als u op reis wilt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de vereiste documenten. Het invullen en verzorgen van het visumaanvraagformulier is een van de lastigste onderdelen van het proces. Wij raden u daarom aan om dit onderdeel van het proces door ons te laten verzorgen indien u hier geen ervaring mee heeft.

 • Wij hechten veel waarde aan uw privacy

  Bij Visa Service Desk gaan we goed met uw gegevens om. De documenten die u ons verstuurd worden alleen gecontroleerd door onze specialisten en de Indonesische ambassade. Bij Visa Service Desk houden we ons aan de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. U kunt er dus op vertrouwen dat er zorgvuldig met uw gegevens wordt omgegaan. Wij vinden een transparante werkwijze erg belangrijk en u weet gedurende het proces altijd wat de status van uw aanvraag is. Vindt u het belangrijk dat uw visumaanvraag door een betrouwbare partij wordt verzorgd? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 • Hulp bij problemen

  Loopt u tegen een probleem aan bij uw aanvraag? Weet u bijvoorbeeld niet of u een visum nodig heeft? Onze specialisten helpen u in dit geval graag verder. Als u niet weet hoe u aan bepaalde vereisten kunt voldoen, dan komt u hier met onze specialisten vast en zeker uit. Door deze aanpak op maat hoeft u zich tijdens het gehele proces nergens zorgen over te maken. Zo kunt u straks zorgeloos naar Indonesië afreizen.

Vereisten voor een toeristenvisum

Wilt u een toeristenvisum voor Indonesië aanvragen? Dan moet u aan andere eisen voldoen dan bij een zakenvisum. Hieronder leest u precies welke eisen dit zijn.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hieronder vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

 • Paspoort
 • Kleuren pasfoto van 3 bij 4 cm
 • Verzekeringsbewijs
 • Vluchtbevestiging
 • Een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier
 • COVID-19 Vaccinatiecertificaat
visum aanvragen indonesië

Visa Service Desk adviseert en assisteert bedrijven bij de aanvraag van een zakelijk visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact