Het aanvragen van een ESTA of een fysiek visum voor Amerika

Amerika oefent aanzienlijke invloed uit op andere westerse landen en fungeert vaak als de thuisbasis voor vele bedrijven. Deze redenen verklaren waarom veel zakenreizigers hun weg naar Amerika vinden. Benieuwd of u voor uw zakelijke reis een fysiek visum voor Amerika nodig heeft? Een fysiek visum is niet altijd nodig want er bestaat een alternatief genaamd het ESTA, wat staat voor het Electronic System for Travel Authorization.

Het reizen met een visum is voor veel mensen geen dagelijkse routine. Als houder van een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig voor reizen binnen de EU. Maar wanneer u buiten de EU reist, is de kans groot dat u wel een visum nodig heeft. Een document dat officiële toestemming verleent om een land binnen te komen. Meestal wordt dit in de vorm van een stempel of sticker in het paspoort afgegeven. Als u overweegt een ESTA of fysiek visum voor Amerika aan te vragen, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Als u niet aan de vereisten voor een ESTA voldoet, kan het nodig zijn een fysiek visum aan te vragen, waarbij de Visa Service Desk u kan ondersteunen.

De visumaanvraagprocedure voor Amerika is sinds de aanslagen op 11 september 2001 aanzienlijk strenger geworden. Hierdoor kan het verkrijgen van een visum of ESTA gecompliceerd zijn. Wilt u er zeker van zijn dat u aan alle vereisten voldoet? Bij de Visa Service Desk hebben we uitgebreide kennis van alle voorwaarden, wat een soepele afhandeling van de aanvraag bevordert.

De Amerikaanse immigratie-wetgeving bepaalt op basis van het reisdoel het type visum dat u moet verkrijgen, Visa Service Desk kan u niet adviseren over welk visum type u moet hebben. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een Visa Wizard op hun website om u te helpen het juiste visum voor uw reisbehoeften te vinden.

Zodra u weet welk visum type u nodig heeft, kan Visa Service Desk u door het hele proces begeleiden.

National Interest Exception

Op 2 maart 2021 werden nieuwe richtlijnen vrijgegeven met betrekking tot uitzonderingen op nationaal belang onder presidentiële proclamatie 10143 (klik hier voor meer informatie). Deze bijgewerkte richtlijn heeft de criteria voor de meeste zakelijke NIE's gewijzigd. De economische of investeerders-NIE-categorie is niet langer van kracht en is vervangen door essentiële ondersteuning voor kritieke infrastructuur.

Op dit moment wordt de toegang tot Amerika binnen 14 dagen na aankomst geweigerd voor alle buitenlanders, met enkele uitzonderingen, die recentelijk aanwezig waren in het Schengengebied, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Brazilië en Zuid-Afrika, volgens presidentiële proclamatie 10143. Meer informatie is hier te vinden.

Deze presidentiële proclamatie staat NIE's toe voor dringende medische, humanitaire, academische, zakelijke en journalistieke reizen. Ze zijn beschikbaar voor reizigers met geldige visa of ESTA-autorisaties.

Voor dringende medische behandeling, journalisten, humanitaire en academische reisdoeleinden zijn specifieke documenten vereist ter bevestiging van de reisreden en ter ondersteuning van de NIE-aanvraag.

Voor zakelijke reizen naar Amerika moet worden aangetoond hoe de reis essentiële ondersteuning biedt voor de kritieke infrastructuur van Amerika. Een lijst met kritieke infrastructuursectoren is hier te vinden.

Visa Service Desk staat klaar om te assisteren bij uw visumaanvraag en National Interest Exception (NIE) aanvraag voor Amerika. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen van een fysiek visum: Hoe werkt het?

Het aanvragen van uw visum is heel simpel.

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Een Premium specialist neemt telefonisch contact met u op.
 • paper place stap 3  Stuur de benodigde informatie naar ons toe zodat wij uw aanvraag kunnen voorbereiden.
 • recycle stap 4  Wij plannen in overleg met u de biometrie afspraak in bij het consulaat.
 • passport stap 5  Wij zorgen er na afgifte van uw biometrie voor dat u het visum zo snel mogelijk ontvangt.

Aanvragen van een ESTA: Hoe werkt het?

Het aanvragen van uw visum is heel simpel.

 • laptop stap 1  Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • flight stap 2  Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken.
 • paper place stap 3  Stuur vervolgens de benodigde documenten digitaal naar ons op.
 • recycle stap 4  Wij verwerken de aanvraag voor u bij de Amerikaanse overheid.
 • passport stap 5  Wij zorgen ervoor dat u het visum vervolgens zo snel mogelijk ontvangt.

Vereisten voor een ESTA voor Amerika (Nederlandse paspoorthouders)

Indien u een ESTA voor Amerika wenst aan te vragen, dient u te voldoen aan specifieke voorwaarden. Hieronder vindt u een overzicht van deze voorwaarden:

 • U bezit een e-paspoort
 • U reist naar Amerika voor vakantie of zakelijke doeleinden
 • Uw verblijf in Amerika duurt niet langer dan 90 dagen
 • U heeft een bevestigde terugvlucht uit Amerika
 • Sinds 01/03/2011 bent u niet in Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen geweest
 • U bezit niet tevens de nationaliteit van Iran, Irak, Soedan of Syrië

Indien u niet aan alle ESTA-voorwaarden voldoet, bijvoorbeeld omdat u recentelijk in een van de genoemde landen bent geweest, hoeft u uw zakenreis nog niet op te geven. In dit geval kunt u een fysiek visum aanvragen voor Amerika. Visa Service Desk staat klaar om u te assisteren bij zowel een fysiek visum als een ESTA.

Omdat het aanvragen van een fysiek visum voor Amerika complexer is dan een ESTA-aanvraag, biedt Visa Service Desk een Premium Service aan voor de Verenigde Staten.

Onze Premium Service omvat onder andere:

 • Een toegewezen Premium specialist als contactpersoon
 • Snelle telefonische ondersteuning bij de procedure
 • Persoonlijk advies op basis van uw situatie
 • Grondige controle van uw documenten
 • Pasfoto Service
 • Invulservice voor het visumaanvraagformulier
 • Opstellen van de werkgeversverklaring
 • Het inplannen van de biometrische afspraak
 • Afhalen van uw visum na afgifte
 • Digitale visumscan
 • Bezorging per koerier op Schiphol of een ander gewenst adres

Vereisten voor een B1/B2 fysiek visum voor Amerika (Nederlandse paspoorthouders)

Indien u een fysiek visum voor Amerika wilt aanvragen, dient u te voldoen aan specifieke voorwaarden. Hieronder vindt u een overzicht van deze voorwaarden.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie mogelijk afwijken van de hierboven vermelde basisbenodigdheden. Om de specifieke benodigdheden voor uw aanvraag te kennen, kunt u eenvoudig een aanvraag plaatsen op onze website.

 • Geldig paspoort
 • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier
 • 2 pasfoto's van 5x5cm
 • Bewijs van inkomsten
 • Bewijs van reisdoel

Voorbeelden van Visa Service Desk dienstverlening op maat

Bent u van plan om een ESTA of een fysiek visum voor Amerika aan te vragen? Visa Service Desk staat klaar om u te assisteren bij het indienen van uw aanvraag. Wij zijn goed op de hoogte van de vereisten die nodig zijn om toestemming te verkrijgen voor toegang tot Amerika. Er zijn talloze redenen om voor Visa Service Desk te kiezen. Wilt u meer weten over de voordelen die wij bieden? Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

 • Specialisten met voldoende ervaring

  Wilt u verzekerd zijn van hulp van ervaren professionals bij uw visumaanvraag? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze experts beschikken over uitgebreide ervaring op het gebied van legalisatie en visa. Daarnaast kunnen zij u ook assisteren bij het aanvragen van een ESTA. Tijdens de aanvraagprocedure kunnen onze specialisten u bijstaan waar nodig, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele fouten bij het aanvragen van een fysiek visum of ESTA.

 • Sneller een fysiek visum aanvragen

  Normaliter moet u heel wat gegevens invullen om een fysiek visum te krijgen. Een fysiek visum aanvragen voor Amerika. gaat echter een stuk sneller als u voor Visa Service Desk kiest. Onze specialisten begeleiden u met de Premium Service door het proces heen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het aanleveren van de juiste documenten. Wij controleren of u aan de vereisten voldoet, zodat geen enkel vereist document ontbreekt bij uw visumaanvraag.

 • Betrouwbaar

  Bij Visa Service Desk ontvangt u direct duidelijkheid over de kosten voor het aanvragen van een fysiek visum of ESTA. U krijgt de kostenoverzichten voordat u uw bestelling afrondt, en u hoeft niet bang te zijn voor verborgen kosten. Wij hechten veel waarde aan betrouwbaarheid en transparantie. Tevens nemen wij uw privacy serieus bij Visa Service Desk, waarbij uw gegevens zorgvuldig worden beschermd en wij voldoen aan de regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Hulp van een expert

Wilt u zich geen zorgen maken over de aanvraag van een fysiek visum of ESTA voor uw zakelijke reis? Dan raden wij u aan om een online aanvraag op de site te plaatsen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de juiste hulp krijgt waar nodig. Het aanvragen van een fysiek visum of ESTA wordt op deze manier minder complex en tijdrovend. Heeft u vragen over onze diensten of over de vereisten waar u aan moet voldoen? Neemt u dan gerust contact met ons op, onze specialisten beantwoorden uw vragen graag.

visum aanvragen amerika

Visa Service Desk adviseert en assisteert bedrijven bij de aanvraag van een zakelijk visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact