Legaliseren van uw handtekening: zekerheid voor buitenlandse instanties

Officiële documenten hebben pas waarde met een handtekening. Maar wanneer u Nederlandse documenten in het buitenland wilt gebruiken, moet de handtekening wel zijn gelegaliseerd. Hiermee is de instantie er namelijk zeker van dat u degene bent die het stuk heeft getekend.

 

Zekerheid over de echtheid van uw handtekening

Legalisatie van uw handtekening houdt in dat een notaris vaststelt dat u zélf het document ondertekent. Daardoor ontstaat er geen misverstand over de echtheid van uw handtekening en is er veel minder kans op misbruik. Het legaliseren van handtekeningen maakt deel uit van de notariële diensten van Visa Service Desk.

In de praktijk zet u uw handtekening in het bijzijn van een van onze notarissen of notariële medewerkers. Hierbij toont u ook uw geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort, een Nederlands rijbewijs, een identiteitskaart of een vreemdelingendocument zijn. De notaris controleert uw handtekening en legitimatie, en legt vervolgens in een verklaring vast dat u persoonlijk uw handtekening hebt gezet in aanwezigheid van de notaris of medewerker. Vervolgens laat u de gelegaliseerde verklaring en een kopie van uw legitimatiebewijs bij ons achter.

 

Waarmerken van kopieën

Ook een onderdeel van onze notariële diensten is het waarmerken van een of meerdere kopieën van officiële documenten. Dit waarborgt dat de inhoud van een kopie overeenkomt met het originele document.

 

Meer informatie over het legaliseren van uw handtekening?

Wilt u meer informatie over het laten legaliseren van uw Nederlandse documenten voor gebruik in het buitenland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Visa Service Desk adviseert en assisteert bedrijven bij de aanvraag van een zakelijk visum of legalisatie. Hierbij assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze service berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd.  Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant tijdens het plaatsen van uw aanvraag op onze website. U heeft ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via ons platform doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Contact